Abonnementsartikel

Helt tilbage i 1875 blev der afholdt dyrskue i Fjerritslev for første gang. Dermed kan det traditionsrige dyrskue fejre 140 års jubilæum i år.

Lørdag den 23. maj 2015 løber endnu en udgave af Fjerritslev Dyrskue af stablen. LandboNord står sammen med de mange frivillige kræfter bag dyrskuet, og igen i år er der lagt op til en festlig og dyrerig dag, hvor mere end 100 dyr bliver stillet til skue.

Fjerritslev Dyrskue blev afholdt for første gang i 1875 ved Fjerritslev Kro, og i 1898 blev dyrskuepladsen købt, og det stadig netop den plads, der danner rammen om dyrskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi holder Fjerritslev Dyrskue for at holde kontakten til byen, så byboerne kan komme og se, hvad dansk landbrug står for, og de kan få en snak med landmanden, hvis de har nogle spørgsmål, siger Jonna Bach, der er formand for dyrskueudvalget.

Kom tæt dyrene

Hovedingrediensen på dyrskuer er ikke overraskende, at der er en flot dyreudstilling. Også i år har Fjerritslev Dyrskue oplevet en flot tilslutning fra dyreudstillerne. Der bliver udstillet dyr inden for kategorierne malkekvæg, kødkvæg, heste og får. I løbet af formiddagen bliver alle dyrene bedømt af professionelle dommere, der især lægger vægt på dyrenes racepræg, bevægelse og udstråling.

For publikummerne er der mulighed for at komme helt tæt på dyrene, og ikke mindst at se dem, når de bliver præsenteret i ringen.

Tempofyldt hesteshow

Der er lagt op til et show ud over det sædvanlige, når Frieser Nord kommer forbi Fjerritslev Dyrskue med showet "Engle og Dæmoner". Publikum kan forvente sig et show med hæsblæsende tempo og flotte heste. Deres show er bygget op omkring en gruppe Ringenes Herre-inspireret sorte ryttere, som indtager arenaen. Efter showet vil der være mulighed for at hilse på hestene. Her vil publikum kunne opleve hestens rolige gemyt.

Borgmesteren åbner

Ligesom de senere år er det igen i år Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade, der åbner dyrskuet med sin åbningstale klokken 9. Også LandboNords formand, Niels Vestergaard Salling, vil holde tale til dyrskuets besøgende - denne tale finder sted klokken 12.00 i LandboNords telt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For børn

Udover oplevelsen i at komme helt tæt på de mange smukke dyr, vil der også være masser af aktiviteter for de yngste gæster på skuet. De kan blandt andet få lov at hoppe på hoppeborgen dagen lang, de kan køre på pedaltraktor, få malet ansigtet, bage pandekager over bål og jagte karamellerne, der er gemt i en stor container fyldt med korn. Endelig kan de også kværne korn til mel og som noget nyt, kan de deltage i en konkurrence om at trille halmballer.