Abonnementsartikel

Et energiuafhængigt landbrug er målet for New Holland, når de tester deres nyeste traktor, der ikke bruger fossile brændstoffer.

Der bliver i særdeleshed noget at se på for besøgende ved Expo Milano 2015, hvor New Holland har planer om at fremvise firmaets nye T6-model, der er metandrevet. Virksomheden fremviste prototypen til bio-traktoren ved Agritechnica i Hannover i 2013, og nu drejer det sig om anden generation af metantraktoren, der i øjeblikket bliver testet på La Bellotta-farmen i Torino-området i Italien.

Det er samme farm som New Holland brugte tidligere, da firmaet testede en brint-traktor, som sidenhen er blevet sat på vågeblus på grund af høje produktionsomkostninger. Det næste skud på den bæredygtige stamme bliver derfor metan-traktoren.

New Holland fortæller, at den nye udgave af metan-traktoren er udstyret med en sekscylindret motor, der præsterer 179 hestekræfter og et moment på 740 Nm. Motoren kører udelukkende på biometan, og netop derfor mener New Holland, at man kan opnå det energiuafhængige landbrug. Metan kan som bekendt udvindes af biologisk affald, som allerede findes på landbruget.

Derudover meddeler New Holland, at de forventer, at deres metan-traktor udleder 80 procent mindre CO2 end en konventionel dieselmotor. Trevejs-katalysatoren i traktoren sikrer, at den overholder Tier 4B uden behov for yderligere efterbehandling.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hvis man har planer om at besøge Expo Milano, kan man komme i nærkontakt med den nye traktor, der hilser de besøgende velkommen ved New Hollands pavillon på udstillingen. Her er der fokus på bæredygtighed, og traktoren spiller en central rolle her. Pavillonen er udstyret med græsbelagt, skråt tag, hvor traktoren fremvises for interesserede.

Der er endnu ikke offentliggjort en dato for, hvornår bio-traktoren bliver frigivet til offentligheden.