ISM (Idle Speed Management) er navnet for en ny feature, som New Holland har lanceret. ISM, som første gang kommer på T6-serien, er et system, der automatisk sænker motoromdrejningerne, når traktoren går i tomgang, og det skulle ifølge New Holland kunne spare en lille liter brændstof i timen ved ren tomgangskørsel.

De fleste traktorer kører i tomgang omkring 25 procent af deres levetid, og dette repræsenterer derfor også et væsentligt forbrug. Interne test viser en besparelse på 28,6 procent i timen ved tomgang, hvilket svarer til 0,8 liter, oplyser New Holland i en pressemeddelelse.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 850 til 650

ISM fungerer, når en række betingelser er opfyldt i mindst 30 sekunder. Blandt andet skal førersædet være tomt, hydraulikfunktionerne må ikke være aktive og pto-udtaget skal være inaktiv. Ligeledes skal transmissions- og motorolietemperaturer være inden for bestemte grænser.

Når de ting er opfyldt, sænkes motoromdrejningerne automatisk fra 850 til 650 omdrejninger pr. minut - altså en sænkning på 200 omdrejninger i minuttet.

Den nye feature er en del af New Hollands strategi "Clean Energy Leader", der har til hensigt at skåne miljøet mest muligt i kombination med et lavt forbrug af brændstof.