Abonnementsartikel

AgroX præsenterer ny stationære kalvehytter til udendørs brug med opsamling af ajle.

På NutriFair præsenterer AgroX fra Silkeborg en ny model af stationære kalvehytter med plads til op til fire kalve. Som noget nyt kan hytterne leveres med opsamling af ajle og mælkespild. Der er en 850 liters lukket beholder under hele gulvet i hytterne, der er opbygget som en gyllekanal. Kapaciteten i gyllekanalen svarer til tre-fire ugers ajle. Det er derfor ikke nødvendigt, at der er en støbt plads, hvor hytterne skal stå. Ajlen skal naturligvis tømmes over i gylletanken, men målet med opbygningen af hytterne er, at de skal være nemme at transportere samt lette at tømme for såvel møg som ajle.

Hytterne, der er galvaniserede og opbygget i kraftige celle-plastplader i sider, bund og tag, er er udviklet med robusthed for øje, og AgroX oplyser, at de har solgt flot de seneste måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De benyttede plastplader er glatte, hvilket skulle lette rengøringen, og med en pallegaffel er det muligt at tippe hytterne så meget, at møget falder ud af sig selv. Det betyder, at en udmugning kan foretages på få minutter.

Stiller man to hytter op over for hinanden, så virker det som et lille hus, hvor der er gode arbejdsforhold med en åbning i kippen, som sikrer et ordentligt luftskifte.

Hytterne leveres med høhæk og fire eller seks liters drikkeskåle. Ifølge salgskonsulent Leif Nielsen fra AgroX foretrækker mange landmænd seks-liters skåle, da det minimerer mælkespillet.