Lyt til artiklen:

16 kvier på springtur: Gert mangler den sidste

00:00
Hastighed: ???x
02:44

Gert Lassens weekend har ikke budt på helt så meget afslapning, som den normalt ville have gjort. For lørdag og søndag er gået med at finde og hente nogle af de 16 kvier, som lørdag formiddag løb bort fra deres indhegning ved Funder Kirkeby ved Silkeborg.

- Vi har aktivitetsmålere på dem. Og på dem, vi har fået hjem, kan jeg se, at de har opført sig normalt og græsset og ligget og hvilet for natten. Men et sted mellem klokken fire og seks natten til lørdag er de blevet urolige, og aktiviteten er steget vildt, fortæller Gert Lassen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da hans far så til dyrene lørdag klokken 11, var de urolige og to af dyrene var endda løbet ind i en anden indhegning.

- Og bare det, at min far går hen og vil hente de to, så løber hele flokken gennem hegnet. Vi plejer ikke at kunne klø alle vores kvier bag ørene, men de plejer heller ikke at løbe, når de ser os, siger Gert Lassen.

Han har fulgt sporene, og det tyder på, at kvierne bare er løbet uden at stoppe op, og derfor er de også blevet splittet op, efterhånden som nogle er stoppet eller blevet trætte.

- Vi fandt tre, der lå hist og pist i brombærkrat ved vejene. Fredag fik vi fat i ni, og lørdag fik vi fat i to mere. Så er der tre, som nu går i en anden mands indhegning på et naturareal. Dem skal vi også have fat i, men de haster mindre, siger Gert Lassen.

Mangler hjælp til den sidste

Lørdag aften var der igen bid, hvor Gert Lassen kunne hente to kvier, en og en, mens en tredje kvie var gået ud til en kollega.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den har nok løbet 15-20 kilometer. Den stod der for enden af hans kostald og kiggede ind. Den ville gerne ind i vognen, da jeg hentede den. Det har de sidste tre virkelig gerne villet, fortæller han.

Tilbage er én kvie, som er en krydsningskvie. Om den er rødbroget eller sortbroget har Gert Lassen ikke overblik over, men han vil gerne have den hjem, og derfor må man gerne kontakte ham, hvis man ser den.

Hvad der skræmte dyrene ved Gert Lassen ikke. Det kan både være en løs hund og dåvildt.

- Vi ved det ikke og finder aldrig ud af det. Kvierne er ikke farlige, og vil bare gerne hjem, da de ikke kan lide at være alene. Så ser man den, skal man ikke trykke for meget til den, med mindre den skal væk fra en vej. Bare vi ved, hvor den er set. Området er så stort, at vi ikke ved, hvor vi skal lede, siger han.