Abonnementsartikel

SCA Danmark, som leverer smågrisefoder, mineraler, mælkeanlæg og andre produkter til svineproduktion, har store forventninger til januars NutriFair messe i Fredericia.

Kolding-virksomheden SCA Danmark glæder sig til næste års Nutrifair.

- Vi har udvidet standarealet i forhold til tidligere år, for vi har meget at præsentere, og vi regner med at få rigtig travlt, fortæller Vagn Lind, direktør i SCA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimismen har på sin vis en beklagelig baggrund, erkender Vagn Lind:

- Danske svinebrug er under hårdt pres - noteringen er lav, blandt andet på grund af situationen i Rusland, og rammevilkårene omkring svineproduktionen og ikke mindst finansieringsmuligheder er ikke gunstige. I den situation er det helt nødvendig, at man som producent kigger indad i produktionen for at vurdere og udnytte potentialet hos sine søer og smågrise optimalt. Og i den sammenhæng mener vi, at vi har en række svar og løsninger, som rammer præcist ned i de aktuelle temaer, vurderer Vagn Lind.

RescuePig

Vagn Lind fremhæver blandt andet SCA Sofoder Koncept, som styrker de drægtige søer på flere fronter og hjælper den diegivende so med at føde og opfostre et stort kuld af raske og store grise.

Han fremhæver også RescuePig Cups System - et automatisk mælkeanlæg, som SCA har udviklet for blandt andet at nedbringe dødeligheden blandt pattegrisene.

Formålet med RescuePig Cups systemet er at hjælpe soen med at passe sine smågrise og samtidig give smågrisene let adgang til den nødvendige næring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er ikke tiltag, som kræver store investeringer, men det potentielle udbytte er alligevel stort, fastslår Vagn Lind.

SCA har deltaget på NutriFair siden starten, og Vagn Lind roser specialmessen for at være målrettet og givtig:

- Den matcher vores marked og målgruppe perfekt. Vi er ikke så interesserede i traktorer og andre maskiner, og de besøgende på NutriFair er ejere, driftsledere og medarbejdere i den animalske produktion, som i vid udstrækning er beslutningstagere. De vil gerne sparre med os omkring viden og løsninger, og vi glæder os utroligt meget til den 21. og 22. januar.

NutriFair finder sted i MESSE C Fredericia.