Lyt til artiklen:

To traktorer skal i markforsøg bidrage til fremtidens traktorer og redskaber

00:00
Hastighed: ???x
03:32

Agco Innovation Center er eksperter i at udvikle fremtidens landbrugsmaskiner. Randers-virksomheden har netop investeret i to nye Valtra-traktorer, der skal spille en vigtig rolle på innovationscenteret, hvor de skal medvirke i mange tests og markforsøg.

En af de to traktorer er en Valtra Q305, der skal bruges af Agcos agronomi-team, hvor Jens Christian Jensen har ansvaret for markforsøg i Nordvest Europa. Det oplyser Valtra i en pressemeddelelse.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg har særligt glædet mig til netop denne Valtra, fordi den er udstyret med det helt nye Smart Top Link, der er en automatisk regulering af den hydrauliske topstang, der skal sikre en forbedret arbejdskvalitet for trepunktsophængte redskaber, siger Jens Christian Jensen, der selv har været med til at udvikle det nye Smart Top Link, som for første gang blev præsenteret for omverdenen på Agritechnica sidste år.

rich-media-2
Jens Christian Jensen er agronom og ansvarlig for FUSE-teamets markforsøg i Nordvest Europa. Pressefoto

Forsøg med harvedybde

Jens Christian Jensen glæder sig også over, at Q305'eren har automatisk vending i forager, opgavestyring og dokumentation, variabel tildeling, sektionskontrol og dæktryksregulering.

- Mit arbejde består i at udvikle fremtidens landbrugsmaskiner for Agco, som landmanden skal køre i fremtiden. Derfor kommer denne Valtra til at blive en vigtig brik i udvikling af bedre interaktion mellem markredskabet og traktoren, siger han.

I fortidens fabrik træner de kunstig intelligens til fremtidens maskiner

Se også:

I fortidens fabrik træner de kunstig intelligens til fremtidens maskiner

Jens Christian Jensen fortæller, at i efteråret 2023 lavede Agco eksempelvis en test af Valtras nye fabriksmonterede dæktryksregulering. I år vil de blandt andet gennemføre et større markforsøg med harvedybderegulering efter tildelingskort.

- Det er den nyeste harveteknologi, og vi glæder os meget til at komme i gang og få den nye Valtra i marken, siger agronomen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kundedrevet udvikling

Den anden nylige leverede traktor, en Valtra N175 D, skal bruges i Agcos Smart AG-afdeling, hvor de arbejder med kundedrevet udvikling. Traktoren skal være en del af det udviklingshold, der med input fra traktor-brugerne selv, blandt andet udvikler udstyr og redskaber til traktorerne.

- Det, at vi arbejder med kundedrevet udvikling, betyder, at vi taler med rigtig mange landmænd og maskinfører om, hvilke behov de har. Helt konkret betyder det, at vi med deres input sidste år udviklede Unlimited View, der er et redskab, der skal gøre det nemmere og mere sikkert at orientere sig i trafikken, forklarer Thomas Langer, der er Team Lead i Smart AG-afdelingen.

Den nye traktor skal være med til at videreudvikle på Unlimited View, men den skal også bruges i nye projekter, og den skal også anvendes af afdelingens finske søsterteam, der løbende kommer til Danmark for at teste og arbejde med præcisionslandbrug.

rich-media-5
På Agco Innovation Center i Randers, har de netop modtaget to nye Valtra-traktorer, der skal medvirke i tests og markforsøg. Janni Lysgaard, der er marketing specialist i Valtra, står her sammen med Sophie Rothaus Hvitved Madsen, der er agronom i FUSE-teamet. Pressefoto

Optimering af traktorerne

Hos traktorproducenten er de glade for at kunne bidrage med udviklingen af fremtidens traktorer og redskaber.

- Når vi taler om traktorer, fokuserer vi ofte på ting såsom styrke og ydeevne. Det er naturligvis også vigtigt, men det er også spændende at blive klogere på, hvordan man kan optimere traktorerne og den måde, vi arbejder med dem, siger Janni Lysgaard, der er marketing specialist hos Valtra i Danmark.