Lyt til artiklen:

Smartbox sikrer den billigste strøm

00:00
Hastighed: ???x
01:29

Danske Klimaenergi vil med produktet Smartbox hjælpe landmænd med at bruge den billigste og grønneste strøm, når de trykker på kontakterne i privaten eller i stalden.

- Den styrer strømmen intelligent, og det giver super god mening, når man taler batteriløsninger. Den her koblet op på Nordpool, så den hele tiden registrerer elpriserne for det kommende døgn. Samtidig er den koblet op på vejrtjenester, og så analyserer den, "Hvornår giver det bedst mening, at jeg henter strøm fra nettet, hvis det er overskyet i morgen formiddag, så jeg ikke får sol på taget?". Og så henter den strøm til batteriet om natten, hvor det er billigst, forklarer Peter Lux, salgsrådgiver hos Klimaenergi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller, at firmaet inden længe vil kunne tilbyde batteriløsninger op til 250 kWh, men at mindre størrelser kan gøre det for langt de fleste.

- Tidligere har solceller været meget manuelle, og man har selv skullet lave indstillinger og forholde sig til en masse. Her kan man i indstillingerne vælge, hvordan Smartbox skal prioritere, og så kører den selv. Så ved man, at når man trykker på stikkontakten, så kommer den billigste strøm ud, siger Peter Lux.

Foruden indkøb af strøm til nettet, kan systemet også sørge for, at egen strøm sælges ud til nettet, når priserne er bedst i landmandens favør.