Allerede da Karen Hækkerup var fødevareminister, stod det klart, at hun havde et stort personligt engagement for fødevaresektoren. Det stærke personlige engagement tog hun med over i Landbrug & Fødevarer, og det gav en stor gennemslagskraft, når hun kommunikerede vores sager. Hun var i stand til at få mennesker til at lytte til os, som måske ikke ville lytte til nogle af os andre. Hendes afgang er et stort tab for Landbrug & Fødevarer.

I dag ringer utallige journalister til mig og spørger ind til situationen. Mange af dem fisker for, om der ligger andet bag end den officielle udmelding om, at Karen Hækkerup ønsker mere tid til familien. Det ærgrer mig. I de samtaler, jeg den seneste tid har haft med hende, er det hævet over enhver tvivl, at det er et oprigtigt ønske at blive aflastet og få mere tid til sig selv. Jeg beklager beslutningen, men forstår den fuldt ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Karen Hækkerup har været en markant direktør og en stærk repræsentant for fødevareerhvervet både i udlandet og i indlandet. Jeg vil gerne takke Karen for hendes store indsats, hvor hun dygtigt og engageret har formidlet vores erhvervs budskaber og samtidig været en effektiv direktør for organisationen.

Vi går nu i gang med at overveje, hvordan den fremtidige ledelse i Landbrug & Fødevarer skal se ud.