Sønderjysk Landboforening afviklede mandag aften den 6. januar nytårskur i Agerskov Hallen, hvor 1.000 deltagere troppede op.

- Det er helt fantastisk, at vi kan samle så mange mennesker til sådan et arrangement, men det viser, hvor alvorlig situationen er. En krise, der ikke kun rammer den enkelte landmænd, men som også rammer følge-erhvervene og deres arbejdspladser og dermed rigtig mange familier, sagde formanden for Sønderjysk Landboforening, Christian Lund, efter arrangementet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han glædede sig over nytårskuren, hvor både landbrugets top, direktør Karen Hækkerup og formand Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer, og flere politikere var på podiet med deres bud på en vækst, men som socialdemokraten Jesper Petersen noterede:

- Jeg kommer ikke med nogen nytårsgaver. Jeg lover ikke mere, end jeg kan holde, men jeg vil arbejde i den rigtige retning, men der er regler, der også skal overholdes.

Mette Bock (LA) og Hans Chr. Schmidt (V) var mere tilbøjelig til at hjælpe landbruget, men her er tallet 90 vigtigt. Så mange mandater kræves der for et flertal i Folketinget, og det tal skal nås for at kunne ændre reglerne.

- Vi skal have flertal for tingene, og vi skal have overimplementeringen væk. Der er ikke meget af det, vi i øjeblikket sidder og roder med, EU er skyld i, pointerede Hans Chr. Schmidt, der præsenterede nogle af de punkter, VKO foreslår til glæde for landbruget.

Han ønsker bl.a. bedre rammevilkår for landbruget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Martin Merrild sluttede af med denne melding:

- Landbruget i Danmark er vigtigt ikke kun for landbruget, men for hele Danmarks skyld.