Abonnementsartikel

Massey Ferguson har fløjet en traktor til Antarktis, hvor den skal forcere ismasser og ekstreme kuldegrader i forsøget på at nå Sydpolen.

Massey Ferguson har fløjet en traktor til Sydpolen, hvor den skal forcere ismasserne i forsøget på at gentage en over 50 år gammel bedrift.

- Vi forsøger at gentage Edmund Hillarys præstation fra 1958, hvor han stod i spidsen for den første motoriserede ekspedition til Sydpolen, hvor man brugte Ferguson TE20-traktorer. Vi glæder os meget, til den nye ekspedition starter og til at følge holdets vej til den geografiske sydpol, siger Campbell Scott fra Massey Ferguson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ekspeditionen hedder Antarctica2, og målet er at tilbagelægge de 5000 kilometer fra Novo Airbase til den geografiske sydpol. Den lange skal efter planen begynde den 22. november, hvis vejrer tillader det.

Traktoren er blevet fløjet til Antarktis fra Cape Town i Sydafrika om bord på et russisk IL76-transportfly.

- Det er herligt at se de første billeder af vores traktor på Antarktis, hvor den får lov at arbejde i det næste par uger, siger Campbell Scott.

110 hestekræfter

MF5610-traktoren er en standardtraktor med en motor på 110 hestekræfter, som dog er forberedt til de ekstreme forhold på Sydpolen, hvor temperaturen kan komme under -40 grader.

Traktoren skal føres af Manon Ossevort, som i forvejen har stor erfaring med traktor-langfart, idet hun tidligere har kørt 38.000 kilometer fra sit hjem i Holland gennem Europa og til Afrika. Med sig til Antarktis har hun et hold bestående af erfarne polar-rejsende samt teknik- og kommunikationsfolk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Foruden den monumentale test af styrke og udholdenhed vil ekspeditionen også vise, hvordan nye teknologier og innovative løsninger kan hjælpe den nye generation af landmænd. Deres udfordring er at skabe levedygtige landbrug, som kan imødekomme verdens voksende behov for mad, siger Campbell.

Blandt ekspeditionens partnere er Trelleborg og Castrol. Missionen kan følges på www.antarcticatwo.com.