Antarctica2-ekspeditionen, som har til mål at nå Sydpolen i traktor, er nu nået halvvejs, og holdet bag har allerede haft store udfordringer i form af gletsjerspalter, meterhøje isbølger og temperaturer ned til -56 grader, når man tager windchill-faktoren med i betragtning. Det har taget 11 dage at tilbagelægge de første 1250 kilometer, og både Massey Ferguson-traktoren og holdet bag har fået nogle tæsk undervejs. Således begyndte boltene, der holdt førerhuset fast, at løsne sig, da det gik hårdest for sig i isbølgerne, så mekanikerholdet måtte i gang med værktøjet.

- Rejsen til midtvejspunktet har været hård - meget hårdere end jeg forventede, så jeg er lettet over at være nået så langt. Det har været virkelig svært at køre under disse forhold, men vi håber og tror på, at vi når hele vejen, siger hollandske Manon Ossevoort, som fører MF 5610-traktoren henover Antarktis mod målet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter at have overstået nogle af turens værste forhindringer i form af dybe spalter og bjerge på turens første del, venter nu det store isplateau, hvor isen går i et med sig selv og sneen fyger i ét væk.

MF 5610-traktoren er en standard traktor, hvor motoren er blever yderligere isoleret, lige som førerhuset også holder føreren ekstra varm.

Antarctica2-ekspeditionen er et forsøg på at gentage Edmund Hillarys ekspedition samme sted i 1958 - dengang foregik turen blot med støtte fra en håndfuld Ferguson TE20-traktorer.