Med sponsoreringen af Antarktis 2014 sætter Massey Ferguson fokus på tallet 56. For det første er det i 2014 netop 56 år siden, at navnet Massey Ferguson for første gang blev anvendt.

For det andet er det også en markering af, at det er 56 år siden, at sir Edmund Hillary gennemførte den første ekspedition til sydpolen. Det skete på tre grå Ferguson traktorer, udstyret med interimistiske førerkabiner, som gav ekspeditionen lidt læ mod den isnende polarkulde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tallet 56 går også igen i valget af køretøjer til Antarktis 2014. For hvor ekspeditionen i 1958 kun havde læ for kulden, så gennemfører ekspeditionen i 2014 i moderne Massey Ferguson 5600-serie traktorer, med en hel anderledes førerkomfort.  

Måske med bælter

På et pressemøde under Sima 2013 præsenterede Richard Markwell, direktør for Massey Ferguson, ekspeditionsleder Manon Ossevoort, og han oplyste samtidig, at internationale eksperter allerede er engagerede for at bidrage til planlægningen af ekspeditionen.

- Vi er startet på den praktiske træning til ekspeditionen og har netop vært i Island for at gennemføre de første test af traktorerne, sagde Manon Ossevoort og takkede Richard Markwell for støtten fra Massey Ferguson.

De Ferguson traktorer, som blev anvendt i 1958, var udstyret med bælter. Om det det også bliver nødvendigt at montere de moderne MF 5600 traktorer med et lignende udstyr, vil vise sig under de tests, der foretages, inden ekspeditionen sendes af sted.