Abonnementsartikel

Til modelår 2015 lancerer John Deere nyt sejlskærebord og pakken ConnectedCombine, der indeholder adgang til, at forhandleren kan assistere online. Desuden ICA (Interactive Combine Adjustment) og autostyringen AutoTrac.

Maskinbladet, Tyskland

John Deere lancerer en ny 600D-sejlskærebords-serie, som er blevet afprøvet med positive tilbagemeldinger på flere europæiske markeder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den vigtigste forskel mellem et sejlskærebord og standardteknologien er et bredt bånd i kombination med indføringssneglen.

Et 640D-sejlskærebord med 12,2 m bredt sejlskærebord vil ifølge John Deere øge produktiviteten på en S690-mejetærsker med mindst 10 procent ved at føde afgrøder ind i mejetærskeren med aksene først.

Skærebordet har desuden hjul, som medvirker til bedre at kunne følge konturerne på marken. desuden kan hjulene stilles om med forholdsvis enkle greb, så de kan anvendes som transporthjul og man dermed kan undvære en skærebordsvogn.

Skærebordene fås fra 6,6 meter til 12,2 meter (625D til 640D).

Rapsknive fås som ekstraudstyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Deere har indsamlet erfaringer i Europa med sit nye 600D-sejlskærebord, og de positive tilbagemeldinger bekræfter, at teknologien inden for sejlskæreborde de seneste år revolutioneret markedet for skæreborde.

Mange mejetærskere kører allerede med sejlskærebord. Ifølge Lars Frederik Henningsen, salgschef for John Deere i Danmark, kører der allerede seks - syv John Deere-mejetærskere med sejlskærebord i Danmark.

Bedre præstation

Til modelår 2015 lancerer John Deere desuden pakken ConnectedCombine, der foruden AutoTrac-autostyring indeholder RDA (Remote Display Access), som giver forhandleren adgang til at assistere chaufføren. John Deere er efter eget udsagn først på markedet med muligheden for, at en mejetærsker med RDA kan dele skærmbillede med en lokal specialist hos forhandleren, som kan hjælpe føreren med opsætning og optimering af maskinens indstillinger.

ConnectedCombine-pakken indeholder også ICA (Interactive Combine Adjustment), der kan kaldes interaktiv mejetærsker-justering.

Systemet går ud på at optimere mejetærskeren under høstarbejdet.Chaufføren indtaster, hvilken strategi han ønsker at køre efter. Det kan være høj kornkvalitet, stor kapacitet og stor halmkvalitet. Ud fra sensorer på maskinen kommer mejetærskeren med forslag til ændringer på eksempelvis rotoromdrejninger, hastighed på blæser, åbningsgraden af soldene og meget mere. Føreren kan enten acceptere eller afvise forslagene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Personlig forbindelse

I kombination med RDA hjælper John Deere?s Interactive Combine Adjustment (ICA) føreren med at få glæde af den viden, en specialist hos forhandleren med kendskab til de lokale høstforhold, ligger inde med.

- Det er den personlige forbindelse, som mange savner i vore dages computerverden, som gør forskellen, specielt i den travle høsttid, siger Georg Larscheid, FarmSight Manager hos John Deere.

Han suppleres af David Jonchere, der er produktsspecialist hos John Deere France SA.

- Allerede i sommer demonstrerede en fransk forhandler, hvordan det var muligt med Remote Display Access og håndfri Bluetooth mobiltelefon at forbedre præstationerne.

- Det var imponerende at se, hvordan præstationerne blev forbedret, efter vi optimerede høsthastigheden, ICA-indstillingerne og HarvestSmart funktionen, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Optimeringer

John Deere har også optimeret sine mejetærskere tild en nye sæson og lover forbedret kapacitetsudnyttelse.

Desuden har motorn på S670 fået større effekt og lever op til emissionskravene efter de nye Tier 4 Final-krav, blandt andet ved dieselpartikkelfilter (DPF) samt tilsætning af AdBlue.

Den maksimale effekt er øget med 24 hestekræfter til 449 hestekræfter.