Abonnementsartikel

Den nye serviceoversigt til skovbruget repræsenterer 80 skoventreprenører.

Det kan utvivlsomt tages som et udtryk for fremskridt i branchen, at den netop udkomne serviceoversigt til skovbruget nu repræsenterer 80 skoventreprenører. Og netop i år har Dansk Skoventreprenør Forening 25 års jubilæum.

Serviceoversigten 2014/2015 fra Dansk Skoventreprenør Forening er en oversigt, der viser, hvem der udfører hvilke arbejdsopgaver. Hovedleverandørerne af maskiner og udstyr er ligeledes repræsenteret i annonceform, og publikationen er alt i alt et værdifuldt værktøj for alle, der arbejder i skovbruget. Den første Serviceoversigt fra Dansk Skoventreprenør Forening blev udgivet i 1994.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dansk Skoventreprenør Forening blev stiftet i 1989 og kan dermed fejre sit 25 års jubilæum i år. I den anledning udgiver foreningen sammen med Serviceoversigten et jubilæumsskrift, der fortæller om foreningens tilblivelse og udvikling gennem de første 25 år samt om nogle af de visioner, branchen har.

I starten var det den voksende betydning af entreprenørskovbruget, som skabte spiren til en forening, der havde som formål blandt andet at styrke branchens anseelse gennem en professional udvikling af faget.

Godt rustet

- Ingen kan i dag forestille sig et skovbrug uden skoventreprenører, og branchen er præget af dygtige, veluddannede og motiverede folk, der ligesom dengang sætter en ære i at udføre arbejdsopgaver for skovbruget på en ordentlig og bæredygtig måde, lyder det fra en erfaren skovmand i jubilæumsskriftet.

Organisatorisk indledte DSF i 2001 et samarbejde med Landsforeningen Danske Maskinstationer, som efterfølgende er blevet til Danske Maskinstationer og Entreprenører, hvor Dansk Skoventreprenør Forening nu er medlem som specialforening. En organisationsstruktur, som giver DSF en stor vifte af ydelser at tilbyde sine medlemsvirksomheder, således de er godt rustet til at betjene skovbruget professionelt.

Serviceoversigten og jubilæumsskriftet i den elektroniske form ligger på www.skoventreprenorer.dk, og den trykte udgave er udsendt til alle abonnenter på fagbladene Skoven og Nåledrys såvel som til skovbrugets organisationer og institutioner.