Abonnementsartikel

Hos PS Machinery forhandler man den kraftige halmsnitter Haybuster H1130, som viser gode takter ude hos kunderne.

For PS Machinery er der ingen tvivl - den nye H1130 halmsnitter kommer til at udskifte den gamle model.

- Den er mere kraftig og kan tage alt. Derudover gør hammermøllen maskinen i stand til at køre mere jævnt, da de er meget kraftigere, siger Preben Sørensen, indehaver af PS Machinery.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Haybusteren H-1130 har en vægt på 6.032,78 kg, en længde på 3,45 meter og en bredde på 6,58 meter.

Hammermøllen kan køre med 2.300 RPM. Det er 40 procent hurtigere end H-1000 modellen. Derudover kan man åbne hele karret i 90 grader, så det er nemt at komme ned og ordne ting ved hammermøllen og drivlinjen. Selve karret har en diameter på 3,43 meter i toppen og 2,72 meter i bunden og kan derfor have meget store materialer, både bigballer i rund og firkantet form, samt løs halm.

Det nye bælte, til transport af behandlet materiale, er 60,95 centimeter bredt og 7,92 meter langt. Det kan samtidig nå en højde på 5,64 meter over jorden i spidsen af bæltet, hvilket betyder, at man kan producere i store bunker af gangen.

Det kan foldes ud og ind med traktorens hydraulik og det blir trukket af maskinens egen hydraulik. Det bevirker mindre varmeudvikling af traktorens hydraulikolie og der er mulighed for justering af hastighed på båndet.

H-1130 har fået monteret større dæk end dens forgængere, hvilket skulle gøre den i stand til at køre bedre på vejene og stå mere stabilt, når den bruges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lindholm Maskinstation

Hos Lindholm Maskinstation ved Toftlund er man glad for at have suppleret maskinstationens Haybuster H-1000 op med den nyere model Haybuster H-1130. Maskinstationen købte H-1000 i 2011, mens H-1130 blev købt året efter. 

- Vi bruger den meget til at lave strøelse til sengebåse, siger Flemming Hansen, ejer af Lindholm Maskinstation. 

Han er glad for at have fået en maskine, der er kraftig, og som har en større kapacitet. Han roser den også for at være nem at køre med på vejene.

En tilsvarende maskine er solgt til Mogens Sørensen fra Diget Maskinstation, hvor Preben Sørensen fortæller, at der snart ikke er de ting, der ikke har været igennem den.

- De har haft både halm til strøelse samt foder, korn, hestebønder, dybstrøelse til biogas og meget mere igennem den, og det har gået rigtig fint, fortæller han og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Haybusteren H-1000 er også god, men til en maskinstation skal man vælge H-1130, der er bedre egnet. 

 

Se filmene om H-1130 halmsnitteren her