På Krannestrup er der stor travlhed. Et mylder af håndværkere summer rundt imellem hinanden som flittige bier, og det er der en særlig grund til. 1.250 søer står og tripper for at flytte ind i deres nye hjem, som fire dage inden den store flyttedag lige knap er færdigt.

Dog er de første par sektioner af farestalden klar til de første højdrægtige madammer, der ikke alene skal flytte ind i en helt ny stald, men også skal flytte ind i en faresti, hvor de skal være løsgående.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stald til 1.250 søer

Det er Niels Aage Arve, svineproducent mellem Århus og Randers, der kan byde de første søer velkommen i de nye omgivelser. Han er i færd med at bygge fare- og drægtighedsstald på barmark til 1.250 søer.

Det indebærer et byggeri, der fylder intet mindre end en hektar, og som kommer til at bestå af to store stalde, samt en stor foderlade, og det er her, at vinderen fra VSPs test befinder sig.

20 procent mindre energi

SK5000 er navnet på skivemøllen fra Skiold, som ifølge VSP, med et energiforbrug der lå 20 procent under de andre møller i testen, og en kapacitet der lå 25 procent over, var den mølle, der klarede testen bedst. Skiolds skivemølle var den eneste af sin slags i afprøvningen, idet de andre møller alle var hammermøller.

I alt var der fem firmaer, der deltog i testen, hvor Skiold altså var den ene af dem. De medbragte udover skivemøllen, også en hammermølle.

Læs mere i det nyeste nummer af Hyologisk, der udkommer fredag den 1. februar.