Abonnementsartikel

Danmarks første letstald har været i drift i tre år. Ejeren er godt tilfreds. Specielt når det gælder fodring og staldmiljø, er han begejstret.

- Det kører bedre, end jeg turde håbe på. Grisene er godt tilpasse, og fodringen er nem og uproblematisk. Skulle vi kigge til alle grise, ville det være en gåtur på en kilometer hver eneste runde. Men ædetidsstyring letter arbejdsmængden, så halvanden mand kan passe de 7000 grise godt og effektivt, siger ejeren Johannes Kaasgaard, mens han viser rundt i stalden på Skovlygaard ved Skjern.

De 7000 stipladser i letstalden er bygget op af syv ens stalde med 14 sektioner. De 13,6 meter smalle stalde giver et godt overblik. Der er plads til 18 grise i hver sti, der måler 6 gange 2,30 meter. Vægge og lofter er af otte cm tykke sandwichpaneler med isolerende skum mellem to metalplader.

Bliv abonnent og læs hele artiklen

Prøv vores introduktionstilbud for kun 1 kr. første måned og få fuld adgang til alt indhold på Maskinbladet og de digitale udgaver af de faglige magasiner Agro, Bovi og Hyo foruden spændende funktioner som lytteliste, læseliste og favoritter
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.
Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinbladet.dk.