Siden i sommer, da kvæg- og svinebonden Bertel Møller på Mors røg over i Finansiel Stabilitet, har han passet sine bedrift på vegne af realkreditinsituttet, men det har pludseligt fået en ende.

Efter en tvangsauktion i denne uge har Finansiel Stabilitet overtaget de tre ejendomme og to jordparceller, og dermed er Bertel Møllers arbejde på bedrifterne afsluttet. Nu er der ansat andre folk til at passe de 135 malkekøer og arbejde med svineproduktionen, som er på 20.000 grise årligt, der opfedes fra syv kilo til slagt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en mærkelig fornemmelse. Det var ikke lige det, jeg havde forestillet mig inden auktionen. Jeg havde regnet med at købe gårdene tilbage. Det har jeg arbejdet efter hele tiden, men det ville Finansiel Stabilitet ikke være med til. Det signal havde jeg ikke lige set komme, siger Bertel Møller.

Over 46 millioner budt

På den første tvangsauktion i november bød DLR 35 millioner kroner for ejendommene, mens tvangsauktionen onsdag endte med hammerslag ved 46,15 millioner kroner.

- Efter den første auktion har vi forhandlet for at se, om vi kunne købe ejendommen tilbage, men det er ikke lykkedes. Da den så kommer på auktion, byder Finansiel Stabilitet 100.000 kroner over mit bud. Jeg turde ikke køre længere, fortæller Bertel Møller, som har drevet landbrugene siden 1994 og løbende købt op.

Ramt af Fjordbank Mors' krak

Bertel Møller stod tilbage, da Fjordbank Mors krakkede, og da ingen af de pengeinstitutter, der tog over efter Fjordbanken ville overtage landmanden, endte hans engagement i Finansiel Stabilitet.

Ejendommene, der var under hammeren forleden, havde en ejendomsværdi på knap 64 millioner kroner, og det bestod af 238 hektar jord samt produktionsbygningerne til både svin og kvæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bertel Møller undrer sig over hele situationen.

- Hvordan kan en afviklingsbank købe fast ejendom, siger Bertel Møller, som har fået besked om, at han skal forlade ejendommen 15. januar.

- Jeg er bange for, at løbet er kørt, men alligevel arbejder jeg lidt med det. Jeg tror ikke, Finansiel Stabilitet helt ved, hvad der skal ske med det, så det er en mærkelig situation at stå i. Vi må se, hvad der sker de næste dage, siger Bertel Møller.

Ejendomme skal slagtes

Han vurderer, at Finansiel Stabilitet vil sælge ejendommene videre i bidder.

-Det er utroligt svært at skulle se på, at ejendommene bliver slagtet, siger Bertel Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinbladet forsøger at få en kommentar fra Finansiel Stabilitet.