Fordelene er mange ved de nye bælte-pickup skærebord fra New Holland, 790CP-12 og 790 CP-15, som er blandt de enstjernede nyheder på Agromek. Både i 12- og 15-fodsversionen gælder det opsamling af bredere skår, og begge er konstrueret til høje arbejdshastigheder med mindre frøspild, så høstkapaciteten øges.

Både 12-og 15-modellerne bruger færre bælter end konkurrerende modeller, hvilket reducerer risikoen for frøspild mellem bælterne. Kraftige firkantede medbringere giver ifølge producenten et godt flow af frø til indføringssneglen. Desuden har CP12 versionen ekstra pickupfingre, som sikrer en bedre opsamling og en langsommere sneglhastighed, som giver skånsom håndtering. Et frøkar i bunden af skærebordet er med til at reducere spildet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den fleksible pickupramme tillader op til 30 centimeter fleks i rammen for at følge et ujævnt terræn. Dertil har den "Terræn Tracer", et automatisk tværophæng, som bruger to sensorer i stedet for én til at give en ensartet frihøjde over hele pickuppen og præcis tilpasning til terrænet.

Solid konstruktion

Skærebordsbunden er fuldsvejset, og den store indføringssnegl med en diameter på 660 millimeter og med 120 millimeter høje vindinger kan håndtere tunge afgrøder. Justeringen af den er blevet forenklet, mens et dobbelt drivhjul giver mulighed for at justere hastigheden på sneglen. Et dobbelt V-finger-mønster giver god og jævn indføring og forhindrer materialet i at svøbe sig om sneglen. Endelig har indføringspiggene et nyt patenteret gummisikringssystem, som gør at knækkede pigge ikke kommer med ind i mejetærskeren.

Skærebordet har en simpel og effektiv drivlinje uden daglige vedligeholdelseskrav. PTO akslen leverer effekt til indføringssneglen, og en hydraulisk motor leverer effekt til den forreste aksel på pickup bæltet, som igen trækker transportbæltet.

En enkelt hydraulisk multikobling gør skærebordet let at montere på alle New Holland CR eller CX mejetærskere.