En ny generation rundballepressere fra New Holland kan muligvis skabe lidt uro på direktionsgangene hos konkurrenterne. De nye rundballepressere, der er specielt udviklede til presning af hø og græs, nemlig Roll Baler Combi 125 og 135, kan alt efter model køre både med net og med garn og med mulighed for at wrappe. Og så kan de betjenes med fingerspidserne.

Rundballepresseren, der har opnået en stjerne på Agromek i Herning, er med fast kammer og konstrueret til ekstreme forhold med meget vådt græs. Ballernes diameter er 125 centimeter eller 135 centimeter, igen alt efter model.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos producenten tror man ambitiøst på, at den nye Roll Baler serie vil blive fremtidens valg inden for professionel ballepresning. Serien består af tre modeller, standard-presseren Roll Baler 125 og to modeller med kombineret ballepresning og indpakning, nemlig Roll Baler 125 Combi og Roll Baler 135 Ultra.

Arbejdsbredden på 210 centimeter på begge Roll Baler 125 modeller og arbejdsbredden på 220 centimeter på Roll Baler 135 modellen sikrer, at hvert strå ledes ind i kammeret, selv når man arbejder i tunge afgrøder. Teknikken sikrer et ensartet flow uden tilstopning, og resultatet er ensartede baller.

Monitoren har impulsstyrede knapper med fingerspids-styring og et tydeligt display, hvorfra føreren kan styre en lang række parametre, herunder ballepresningsgrad, kraftudtagets hastighed, visning af net/folie, valg mellem manuel og automatisk binding og antal omviklinger pr. balle. Maskinstationer kan levere præcise arbejdsrapporter takket være balletælleren.