Dansk landbrug er ved at gøre sine hoser grønne over for pensionskasser og andre nye, eksterne investorer. Det skriver Børsen.

Ejendomsinvestoren BPT Farm Management og en håndfuld store landbrugscentre er snart klar med de første landbrugsejendomme, som skal tiltrække kapital fra eksterne investorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Initiativtagerne satser i første omgang på at samle en portefølje med landbrug for mindst en halv milliard kroner. Dem skal investorer eje via fonde på samme måde, som når de investerer i butikscentre, og betyder, at landmændene lejer sig ind og står for egen drift.

- Vi har mange landmænd, som har en god drift, men som måske har fået for meget gæld og derfor ikke via de normale kilder i banker og kreditforeninger kan få finansieret det, de gerne vil. Vi er ikke naive og tror, det kan blive voldsomt billigt for landmændene, for investorerne skal jo også have et afkast, siger Steen Vindum, formand for rådgivningscentret LMO, som deltager i projektet, til Børsen.

I AP Pension mener administrerende direktør Søren Dal Thomsen, at det er en god ide.

- Vi er positive over for at gå med som investor. Det er en af måderne at løse generationsskifteproblemerne i dansk landbrug på, siger han og forestiller sig, at fonden ejer jorden og lejer den ud til landmanden til en pris, der sikrer AP Pension fire procent i forrentning af investeringen.