I alt 244 ansøgninger om tilskud til natur- og miljøprojekter har NaturErhvervstyrelsen modtaget i år, og der er søgt for i alt 46,1 millioner kroner. Sidste år modtog NaturErhvervstyrelsen 206 ansøgninger for et samlet beløb på 34,6 millioner kroner.

Ordningen for natur og miljøprojekter, der har eksisteret siden 2008, er en del af Grøn omstilling og skal øge indsatsen på natur-og miljøområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er glade for at se, at der er stor interesse for natur- og miljøprojekter blandt landmændene, da projekterne medvirker til den grønne omstilling i landbruget, udtaler Lene Sørensen, enhedschef i Center for Projekttilskud, NaturErhvervstyrelsen.

Flere græsningsprojekter

I årets ansøgningsrunde har der været særlig stor interesse for græsningsprojekter. I alt 108 ud af de 244 ansøgninger er til græsningsprojekter, hvilket er en stigning fra 87 ansøgninger i 2011.

Det samlede ansøgningsbeløb til græsningsprojekter steg også fra 16 millioner kroner i 2011 til 21,2 millioner kroner i 2012.

Den stigende interesse for netop græsningsprojekter er positiv, da den type projekter bidrager til at beskytte de mest værdifulde naturområder i Danmark og hermed hindres også tilbagegangen i naturlige levesteder for beskyttede planter og dyr.