I en fælles udtalelse beklager formandsskabet, at Niels Jørgen Pedersen har valgt at stoppe som formand for Landbrug & Fødevarer.

- Niels Jørgen Pedersen har ydet en meget stor indsats for landbrugs- og fødevareerhvervet. Derfor er det trist, at han nu af personlige grunde har valgt ikke at genopstille. Niels Jørgen Pedersen har stået i spidsen for den politiske strategi, som har skabt en afgørende forståelse i befolkningen for vores erhvervs betydning for både vækst og beskæftigelse i Danmark. Den linje vil vi fortsætte, lyder det i den fælles udtalelse fra formandskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Niels Jørgen Pedersen vil fortsætte sit arbejde for fuld kraft indtil delegeretmødet i november, hvor der skal vælges en ny formand.

- Vi er meget glade for, at Niels Jørgen Pedersen fortsætter for fuld kraft lidt tid endnu, og at han samtidig har tilkendegivet, at han også fremover vil være til rådighed for det vigtige arbejde med at kæmpe for de bedst mulige vilkår for vores landmænd og fødevarevirksomheder. Det kræver alle kræfter, hvis vi fortsat skal have et stærkt landbrugs- og fødevareerhverv, der hver dag giver beskæftigelse til 141.000 mennesker, og sidste år stod for en eksport på 120 milliarder kroner, lyder det fra formandskabet.

Det fælles formandskab i Landbrug & Fødevarer består af: Næstformand Niels Dengsøe Jensen, og viceformændene Henrik Frandsen, Sten Nørgaard Madsen, Ib W. Jensen og Asger Krogsgaard.