Formanden for Landbrug & Fødevarer genopstiller ikke ved delegeretmøde i november.

Han har efter fire år i formandsskabet i dag meddelt primærbestyrelsen, at han ikke ønsker genvalg. Han giver en skulderskade som begrundelse for beslutningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den skulderskade, som jeg pådrog mig i maj måned, er desværre en daglig plage, som koster mig konstante smerter. Det tager utrolig meget af min energi, og det har gjort det meget vanskeligt for mig at få min hverdag til at hænge sammen. Jeg har måttet erkende, at en hård og travl hverdag i København, der rigelig kan tage alle timer i døgnet, og mit liv i Thy, hvor jeg bor med min familie og driver mit landbrug, på grund af mine helbredsmæssige udfordringer ikke længere kan kombineres, siger Niels Jørgen Pedersen. 

Det tager han nu kosekvensen af.

Tror stadig på dialog

Niels Jørgen Pedersen tror stadig på, at dalog er vejen frem for landbruget.

- Siden jeg for fire år siden blev valgt til formandsskabet i det daværende Dansk Landbrug, har jeg sagt, at dialog og forståelse er vejen til fortsat landbrugsproduktion i Danmark. Jeg er stolt over, at have fået lov til at være med til at iværksætte den politiske strategi, hvor dialog, troværdighed og forståelse er hjørnesten, siger formanden og fortsætter:

- Det er min overbevisning, at den linje og strategi, vi har iværksat blandt andet med Den Ny Fortælling, også i fremtiden er den rigtige vej frem for Landbrug & Fødevarer. Vi har brug for, at den danske befolkning og vores politikere bakker op om vores erhverv - og det, mener jeg fortsat, vi bedst opnår med en imødekommende og dialogsøgende kommunikation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har ser stadig store udfordringer for erhvervet:

- Jeg er naturligvis helt klar over, at der fortsat er mange og store opgaver og masser af kampe at kæmpe for vores erhverv. Der skal ikke herske tvivl om, at det har været en rigtig svær beslutning for mig at træffe, og det er med både vemod og ærgrelse, at jeg nu må meddele, at jeg ikke genopstiller som formand for Landbrug & Fødevarer, siger Niels Jørgen Pedersen.