HCP Danmark har fået de to første Deutz-Fahr 7210 Agrotron TTV traktorer hjem.

Den nye traktor er navngivet i henhold til de nye modelbetegnelser, der introduceres i forbindelse med at de nye Deutz-Fahr modeller kommer på markedet. 7 står for modelserien, 210 angiver hk-klassen og TTV angiver, at traktoren er udstyret med trinløs transmission.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Motorerne i den nye serie er miljøklasse Stage 3B, der af nogle benævnes Tier 4i og er sidste trin på vejen mod Tier 4 motorerne, som skal være implementeret i alle større nyproducerede traktorer fra 2014.

Helt konkret er der tale om 6-cylindrede motorer af typen DEUTZ TCD 6.1 L6 med AdBlue. Motoren har 24 ventiler og betjener sig af Deutz Common Rail med op til 2.000 bar indsprøjtningstryk.

Kører på biodiesel

Som noget helt specielt kan de køre på 100 procent bio-diesel.

Motorens forbrænding er baseret på ren luft - og altså ikke recirkuleret udstødning. Det er en af grundene til, at den nye motor har fået en endnu bedre forbrænding uden partikler, hvor AdBlue nemt kan nedbryde NOx udledningen.

Det resulterer også i en forbedring af drejningsmomentet på 5 til 9 procent, hvilket vil kunne mærkes på traktorens evne til at trække ved lave omdrejninger - og i et endnu mindre dieselforbrug end hidtil. Kraftværket yder op til 224 hk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Deutz-Fahr 7210 Agrotron TTV er en videreudvikling af Deutz-Fahr TTV630, der blev introduceret i 2009. Den nye traktor har koblingsfrit PowerShuttle vendegear, fire PTO-hastigheder og en løfteevne på cirka 10 tons.