Abonnementsartikel

Case IH vil fra 2012 fremstille Maxxum-traktorer med SCR-teknologi. Det samme gælder Puma-serien, der også får mulighed for ABS-bremser

Maskinbladet, Tyskland.

Case IH Puma og Maxxum kommer i nye 2012-udgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På et såkaldt Agritechnica preview arrangement for pressen lancerede Case IH i dag 21. september flere nyheder – og én af disse er blandt andet nye Puma- og Maxxum-serier, der lever op til nye, strenge emissionskrav, der træder i kraft for traktorer i en vis effektklasse pr. 1. januar 2012.

Fra 1. januar 2012 går Case IH derfor i gang med at producere de velkendte serier med nye motorer fra Fiat Powertrain Technologies. Og det er motorer med SCR-teknologi, der betyder, at der skal påfyldes AdBlue med regelmæssige mellemrum.

Med 2012-modellerne følger også en række mere eller mindre vigtige opdateringer. Men blandt de spændende finder man blandt andet muligheden for at få ABS-bremsesystem monteret på traktoren. For to år siden viste Case IH en prototype på Agritechnica med dette system, men nu er systemet klar til salg, og på de traktorer, hvor systemet finder vej til, vil man foruden en reduceret bremselængde også få fordel af, at systemet automatisk bremser det inderste hjul på traktoren, når den vender rundt i forageren.

Ligeledes får Puma-serien også mulighed for at blive udstyret med integreret frontlift fra fabrikken, og modellerne får også ”power beyound” som standard på den hydrauliske del.

Traktorerne udstilles hos Case IH på dette års Agritechnica.