Lyt til artiklen:

S.D. Kjærsgaard leverer seks Pumaer til maskinstation

00:00
Hastighed: ???x
03:02

Hos Lindaa-Balle Maskinstation var det fornyligt blevet tid til noget nyt at køre i. I den forbindelse faldt valget på seks stk. Case IH Puma, som S. D. Kjærsgaard fik lov at levere, det skriver S.D Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

- Jeg vil bestemt sige, at dette er en af vores større handler. Det er en stor dag, lyder det med et smil fra Claus Sommer, der er salgsansvarlig på Case IH og Case Construction hos S.D. Kjærsgaard i Hornslet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frederik Sørensen er direktør, i gåseøjne som han påpeger, for maskinstationen sammen med sin far, lillebror, onkel og fætter. Han og lillebroren er 3. generation, efter at farfaren Erik Sørensen startede virksomheden i sin tid.

rich-media-2
Inden traktorerne kan køre de få kilometer fra S.D. Kjærsgaard til maskinstationen, bliver de lige gennemgået en ekstra gang. I midten ses Frederik Sørensen, medejer og direktør i Lindaa-Balle Maskinstation. S.D. Kjærsgaard.

For ham var det let at vælge S.D. Kjærsgaard som leverandør. Han er nemlig selv udlært der.

- Og jeg kender rigtig godt personerne, og har en god tillid til dem. Så jeg er sikker på, at vi kan få et godt samarbejde her, siger Frederik Sørensen og kaster blikket bagover mod de nye traktorer, som han glæder sig til at få i sving.

Selvom de seks røde traktorer er helt nye, så er det stadig den "gamle" model, der er tale om. Og det var derfor, at Frederik Sørensen og resten af familien valgte at springe på, da der var mulighed for at gøre én stor, samlet handel.

Maskinstationen gør sig mest i entreprenørarbejde og i mindre grad landbrugsarbejde. Frederik Sørensen oplyser, at de seks traktorer primært skal køre jordkørsel, og så er der én af dem, der primært vil lave markarbejde. Dog bliver cirka halvdelen af traktorerne brugt til halmpresning i højsæsonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ingen grund til high-tech

Claus Sommer fra S.D. Kjærsgaard fortæller, at han ringede til Frederik Sørensen, da han så, at muligheden opstod for, at de kunne få samlet en stak af de gamle Puma-modeller, inden de nye hvor AFS Connect kommer til at være en fast del.

- Til Lindaa-Balle Maskinstations brug, i forhold til deres entreprenørkørsel og vognkørsel, har de ikke det store behov for GPS lige pt på dem her. Så der var ingen grund til, at de hoppede op i high-tech-modellen, siger Claus Sommer.

Og Frederik Sørensen er kun glad for at have lavet en god handel med nogle traktorer, som er relativt "simple".

- Den her model er jeg udlært i, så den kender jeg, Det er jo sådan set den sidste model, de laver, inden den helt nye model kommer. Så vi tænkte, at den må være godt gennemtestet. Vi er jo nødt til at gøre det let for vores medarbejdere. De laver meget forskelligt, og det er ikke hver dag, de kører traktor, så det skal være nemt at gå ind og bruge maskinen, siger den unge direktør om de fire 240´ere og to 185´ere.

rich-media-4
De seks traktorer stod pænt og ventede på at blive afhentet. Foto: S.D. Kjærsgaard.