Ny samlet dansk undersøgelse viser klimabelastningen fra produktionen af danske slagtekyllinger.

Undersøgelsen er unik, da den omfatter data fra hele produktionskæden (rugeæg, rugeri, slagtekyllingeproducenter og slagterier) for et helt år. Resultatet fra undersøgelsen viser, at klimabelastningen ligger i den lave ende sammenlignet med produktionen af andre animalske produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På verdensplan svarer udledningen af drivhusgasser ved produktion af animalske fødeva-rer som kød, mælk og æg, til cirka en femtedel af den samlede menneskeskabte udledning. Kyllingekød står markant i dette billede, da produktionen skiller sig klart ud ved at ligge i den lave ende med hensyn til udledning af klimagasser pr. kilo kød. 

Den danske undersøgelse er yderst relevant lige nu, da OECD spår, at kylling i fremtiden vil være den type kød, der vil blive spist mest af på verdensplan. 

- Resultaterne viser, at den største udledning af drivhusgasser skyldes produktion af fodermidlerne. Danske slagtekyllingeproducenter har gennem de seneste 10 år forbedret foderudnyttelsen betragteligt, men der er stadig muligheder for at forbedre foderudnyttelsen og mindske variationen i foderudnyttelsen til fordel for klimaet og landmandens produktionsøkonomi, siger Malene Jørgensen, slagtekyllingekonsulent ved Videncentret for Landbrug, Fjerkræ, der leder projektet.