Lyt til artiklen:

L&F Fjerkræ om dyrevelfærdsaftalen: Kræver vi sluger kameler

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Formanden for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, Martin Hjort Jensen, glæder sig over, at der er landet en bred aftale på dyrevelfærdsområdet.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg på slagtekyllingeområdet gerne havde set et andet resultat. Men jeg glæder mig alligevel over, at vi har en minister, som har skaffet en bred aftale. Brede aftaler har den fordel, at vi kan regne med dem og planlægge efter dem. Så må man sluge nogle kameler til gengæld, sådan er det i et politisk forhandlingsrum, siger Martin Hjort Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom det nu er et faktum, at Danmark vil arbejde for at udfase de hurtigt voksende kyllingeracer, er der andre lyspunkter i aftalen, som er værd at hæfte sig ved, mener Martin Hjort Jensen.

- Jeg vil gerne kvittere for, at der er afsat ekstra midler til promovering af kyllinger med Statens Dyrevelfærdsmærke. De danske kyllingeproducenter har i flere år også produceret langsommere voksende kyllinger, men afsætningen har haft det svært. Forhåbentlig kan flere midler til kampagnen understøtte den udvikling branchen allerede har været i gang med og hjælpe slagterierne med afsætningen af de langsommere voksende kyllinger, siger han.

Generelt er branchen ikke særligt glade for danske særregler, og Martin Hjort Jensen ønsker da også et tydeligt EU-spor.

- Jeg er stadig af den overbevisning, at der er smartere måder, hvorpå Danmark kunne arbejde for at sikre bedre dyrevelfærd for slagtekyllingerne i EU. Et krav om en ensartet og transparent opsamling og offentliggørelse af data på EU-niveau, f.eks. på dødelighed og trædepudesundhed, ville rykke mere ved dyrevelfærden hos alle slagtekyllinger end forslaget om en udfasning af den mest klimaeffektive kylling i EU, siger Martin Hjort Jensen.

Det er regeringen og SF, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet.