Lyt til artiklen:

Flertal for udfasning af turbokyllinger

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Regeringen er sammen med Socialistisk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige blevet enige om en række tiltag vedrørende slagtekyllinger, det skriver Ministeriet for Fødevarer- Landbrug- og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Med forståelsen er partierne enige om fire elementer i en kommende aftale, der blandt andet skal bidrage til at flytte produktionen over mod langsomt voksende slagtekyllinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med aftalen er der enighed om at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal sætte lys på de dyrevelfærdsmæssige forhold i produktionen af slagtekyllinger i Danmark. Arbejdsgruppen skal samle forskning, undersøgelser samt input fra relevante interessenter herunder erhvervslivet og dyrevelfærdsorganisationer.

Derudover skal der fra dansk side arbejdes for en udfasning af produktionen af hurtigt-voksende slagtekyllinger, herunder racen Ross308 på EU-niveau. Danmark har sammen med andre medlemslande rejst de dyrevelfærdsmæssige udfordringer hos forældredyr til slagtekyllinger og peget på, at avlsmæssige tiltag ikke alene bør fokusere på produktionsegenskaber, men også på slagtekyllingernes sundhed og velfærd.

- Jeg er glad for, at jeg sammen med en række af Folketingets partier nu har en fælles forståelse om fire tiltag for slagtekyllinger. Vi vil arbejde videre med en samlet aftale til gavn for både dyr, landmænd, slagterier, detailhandlen og forbrugerne, siger Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen.

Initiativerne

Partierne er blevet enige om, en række tiltag, der alle skal være en del af en kommende politisk aftale på området.

Der skal blandt andet nedsættes en arbejdsgruppe, der skal sætte lys på de dyrevelfærdsmæssige udfordringer i forhold til produktion af slagtekyllinger i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der skal arbejdes for udfasning af produktionen af hurtigt-voksende slagtekyllinger på EU-niveau. Samtidig skal der igangsættes kampagner i regi af Det Statslige Dyrevelfærdsmærke med virkning fra 2023. Kampagnerne skal bidrage til at fremme efterspørgsel på langsomt-voksende slagtekyllinger. Endeligt vil parterne også udfase statsligt indkøb af hurtigt-voksende slagtekyllinger.