Finansrådet viser ingen nåde over for de mange økonomisk trængte landbrugsvirksomheder. Landmænd, der ikke har råd til at betale afdragene i banken, må afhænde eller slå besætningen helt eller delvist ned, meddeler Finansrådet. Det skriver Børsen.

Den kompromisløse holdning fremgår af en såkaldt cirkulæreskrivelse, som Finansrådet har sendt ud til sine medlemmer. Skrivelsen er en vejledning til, hvordan den enkelte bank bør forholde sig i forhold til de landmænd, der er økonomisk trængte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så fremt husdyrproducenten ikke kan honorere de finansielle forpligtelser over for sine kreditorer, må han, må han foretage de rette produktionsmæssige dispositioner, herunder eventuelt afhænde eller aflive dele af eller hele besætningen. Det kan aldrig være en udvej at vanrøgte besætningen. Vælger husdyrproducenten denne udvej – og hermed at overtræde lovgivningen – er det alene hans valg og hans ansvar. En sådan beslutning kan aldrig blive kreditors ansvar, skriver Finansrådet i cirkulæreskrivelsen. 

L&F gav bankerne skylden

Den hårde tone kommer, efter at Landbrug & Fødevarers formand Niels Jørgen Pedersen og administrerende direktør Carl Aage Dahl i et parsonligt brev til Finansrådets administrerende direktør Jørgen A. Horwitz har beskyldt bankerne for at bære ansvaret for, at danske landmænd i flere tilfælde på grund af økonomiske problemer har udsat deres dyr for vanrøgt.

I samme brev truer de to topfolk fra L&F med, at det vil føre til dårlige mediesager for finanssektoren, hvis ikke bankerne lader økonomisk trængte landmænd fortsætte med at udvide driftskreditterne.