Banken har op mod 75 millioner kroner i klemme hos landmanden Jørgen Zacher Sørensen, der indtil nu har drevet godset Tvilumgaard. Det skriver Dagbladet Børsen.

Den nedskrivningsplagede bank afviser dog, at der bliver behov for at foretage yderligere nedskrivninger på den konto.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ejendommen, der ligger i Fårvang nord for Silkeborg, blev sat til salg for 125 millioner kroner i 2009. Siden er prisen blevet sænket – først til 110 millioner og så til 106 millioner. Og op til konkursen har banken forsøgt at sælge den til 75 millioner, siger den nu konkursramte landmand.

Han fortæller, at de økonomiske problemer begyndte for nogle år siden, da han ville omlægge sin produktion. 

- Jeg nedskar min produktion for at konvertere til tyreproduktion fra malkekvægproduktion. I den fase havde vi ingen produktion og tjente for få penge. Da vi så endeligt fik miljøgodkendelserne og finansieringen på plads i 2008, så lukker banken for mig og siger, at jeg skal sælge ejendommen i stedet for at bygge om, siger Jørgen Zacher Sørensen til Børsen og fortsætter:

- Derved forsvinder der en årsindkomst på 2,5 millioner kroner. Hvis man betaler fem procent i rente, så svarer det til en forrentning af 50 millioner kroner. Så dør ejendommen.