Lyt til artiklen:

Trods presset marked: Semler Agro har overskud på knap 40 millioner kroner

00:00
Hastighed: ???x
02:40

En af Danmarks største maskinforretning har netop offentliggjort årsregnskabet for 2023. Det viser et samlet resultat efter skat i driftsselskaberne på 39,4 millioner kroner og en omsætning på 1,2 milliarder kroner.

- Vi er ganske tilfredse. Især under de markedsvilkår, vi har opereret under, med højt renteniveau og usikkerhed om lovgivningen på CO2 og biodiversitet, som dæmpede investeringslysten blandt kunderne. Samtidig har de seneste års øgede maskinsalg sat skub i vores eftermarked, som har bidraget positivt, siger Jens Aabye Dam, der er administrerende direktør i Semler Agro i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selv om selskabet har overskud, så er resultatet en reduktion i omsætningen på otte procent og et fald på 27 procent i bundlinjen sammenlignet med året før.

Ny direktør hos Semler Agro vender hjem til de grønne traktorer

Se også:

Ny direktør hos Semler Agro vender hjem til de grønne traktorer

Resultatet kommer efter et år med opkøb og investeringer for selskabet samt et generelt udfordrende år i maskinbranchen. Renterne har været høje, mens traktormarkedet generelt faldt med 12,7 procent.

Semler Agros årsregnskab kommer i kølvandet på Semler Gruppens afsløring af en samlet omsætningsvækst på 27 procent på tværs af hele koncernen.

Flere investeringer på vej

Jens Aabye Dam kalder resultatet for en del af en langsigtet strategi for de kommende år.

- Planen har hele tiden været at fremtidssikre forretningen. Det har vi gjort med blandt andet opkøbet af Herborg med 89 nye medarbejdere, hvis fulde integration styrker vores position i markedet. Samtidig skal vi være på forkant med den nyeste udvikling inden for præcisionslandbrug, som John Deere er førende på, siger Jens Aabye Dam.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Semler laver endnu et maskinopkøb og går ind i ny branche

Se også:

Semler laver endnu et maskinopkøb og går ind i ny branche

Han ser derudover digitalisering som en bærende søjle for Semler Agros forretningsgrundlag.

- Øget digitalisering løfter både vores services til kunderne nu og her og ruster os til at kunne tilbyde det allerbedste inden for landbrug, golf og turf fremover. Branchen rykker hurtigt på det her område, og det stiller krav til vores infrastruktur og teknologi, som vi fortsat vil investere i de kommende år.

I dag har Semler Agro 300 medarbejdere fordelt på 14 lokationer i Danmark. Selskabet har eneagentur på John Deere i Danmark.

John Deere går tilbage på salget i første kvartal

Se også:

John Deere går tilbage på salget i første kvartal