Jubilæumsbogen, som netop er udkommet, er en antologi, der består af 16 artikler. Bogen fortæller historien om de danske dyrskuer og deres betydning for husdyravlen og indførelse af nye redskaber og maskiner i landbruget.

"Dyrskuer i 200 år" skildrer også dyrskuernes øvrige aktiviteter - folkefesten, udstillingsvinduet for landbruget, mødestedet mellem land og by samt dyrskuernes mere underholdende sider.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De cirka 200 fotos, der er gengivet i bogen, spænder vidt tids- og emnemæssigt samt geografisk. Billederne er med til at skildre den særlige dyrskuestemning, som opstår i blandingen af dyrskuernes meget forskellige tilbud.

Dyrskuerne skildres i et landsdækkende perspektiv, men flere af artiklerne tager sit udgangspunkt i Randersegnen, hvor det hele begyndte for 200 år siden.

Bogen indeholder også erindringer og personlige skildringer fra dyrskuerne. Således er der blandt andet beretninger fra 1960’erne fra det lokale dyrskue i Hornslet, og endnu tidligere er erindringer fra dyrskuerne i Randers.

Bogen forhandles hos landets boghandlere, men kan også erhverves ved henvendelse på Dansk Landbrugsmuseum.