Svend Erik har for nylig fået leveret en ny Trioliet 2800 ZKX med 3-speed shifttronic gearkasse fra Stenderup.

Omkring Vandel i det midtjyske driver Svend Erik Sørensen og hans kone, Birgit Sørensen, en mælkeproduktion på 270 årskøer med overvejende røde køer.

Svend Erik har for nylig fået leveret en ny Trioliet 2800 ZKX med 3-speed shifttronic gearkasse, skriver Stenderup i en pressemeddelelse.

Fuldfoderblanderen er udstyret med Trioliet ekstra stærke sider og snegle samt magnet for at undgå fremmedlegemer i foderet. Svend Erik havde et stort ønske angående akslen, for her kunne han godt tænke sig en solid en akslet fuldfoderblander med to snegle.

Den ene aksel gør det nemmere at komme ud til markstakkene om vinteren, på grund af den store dækmontering fortæller Svend Erik.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Fuldfoderblander stod til udskiftning

På ejendommen har en padelblander stået for at blande foderet til de 270 køer, men den var blevet for lille til at kunne blande optimalt.

Valget faldt på en Trioliet fuldfoderblander, fordi "Trioliet har lavet fuldfoderblanderen i 70 år og at de udelukkende producerer fodringsudstyr", fortæller Svend Erik.

Udover tilliden til produkterne så gjorde sælgeren fra Stenderup A/S, det muligt at få fuldfoderblanderen efter egne ønsker.

- Jeg kunne godt tænke mig en større fuldfoderblander, men så skulle der også en større traktor til. Stenderup A/S gjorde det muligt for mig at beholde den gamle 110 hestes traktor, da jeg har fået monteret en 3 shifttronic gearkasse, udtaler Svend Erik.

Gearkassen fungerer på den måde at den starter i lavt gear, og hvis fuldfoderblanderen er tom geare den op i 3. gear med det samme. I takt med at der kommer mere i fuldfoderblanderen, så geare den ned. Det betyder også at så snart Svend Erik har læsset den sidste skovlfuld majs i, går der ikke mere end fem minutter før TMR-blandingen er færdig, skriver Stenderup i pressemeddelelsen.

Aflæsningen på foderbordet sker hurtigt og jævnt, fordi den gearer op når der er mindre i vognen.

- Når fuldfoderblanderen er ved at være tom og sneglene kører i 3. gear så står blanderen helt stille fordi den er så afbalanceret, fortæller Svend Erik videre.

Tidsbesparende arbejdsdag

I vinterperioden kan Svend Erik nøjes med at blande et læs foder til de lakterende køer, dette var ikke muligt før, skriver Stenderup.

- Jeg sparer cirka 30 min om dagen i gennemsnit på at blande til mine dyr i de kolde måneder, men i sommerperioden blander jeg to gange for at foderet er så frisk som muligt. Det gode ved den nye fuldfoderblander er også at når vognen er fuld, er der stadig liv i hele rationen, afslutter Svend Erik.

Stenderup A/S ved Rødding er importører af Trioliet fuldfoderblandere i Danmark og Norge.