Lyt til artiklen:

Græsland25: Forbereder spændende eksperimenter

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Elmegårdens store græsmark i Frederiks, som også i 2025 skal lægge grønsvær til Græsland, skal lægges om i år. Det betyder, at der skal sås majs i marken.

På en del af marken tages der først et tidligt slæt græs, inden majsen etableres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arrangørerne benytter anledningen til at gennemføre forskellige græsrelaterede eksperimenter i marken. Der bliver eksperimenter med forskellige efterafgrødetyper, forskellige såtidspunkter af efterafgrøder og forskellige såteknikker.

Og der vil blandt andet blive vist forskellige metoder til placering af gylle og strip till-etablering af majsen. Der vil blive benyttet forskellige maskiner til opgaven.

Græsparceller lever videre

En stribe mindre græsparceller midt på arealet, hvor den centrale del af Græsland-udstillingen skal foregå, bliver indtil videre liggende. Parcellerne blev etableret forud for Græsland i 2022.

Her er der blandt andet mulighed for at se forskellige græsarter og konsekvenserne af skårlægning med to forskellige stubhøjder.

Sortsdemo i majs

Foruden de græsrelaterede eksperimenter vil DLG i samarbejde med Elmegårdens ejer, Lars Kristensen, vise mange forskellige majssorter, der planlægges etableret traditionelt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fredag den 22. september klokken 12 til 15 bliver der mulighed for at se nærmere på resultatet af de mange forskellige Græsland-eksperimenter og DLG's sortsdemonstration.

Græsland arrangeres af DM&E Maskinstation, DLF Grovfoder, Elmegården - Frederiks og Maskinbladet.