Lyt til artiklen:

Jagtstop i Borris bliver ophævet

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Forsvarsministeriet ophæver jagtforbuddet på klovbærende vildt i Borris Skydeterræn. Det sker, fordi man " ikke ønsker, at naboerne til skydeterrænet påvirkes negativt af projektet", som det fremgår af en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

- Vi glæder os over, at Forsvaret har reageret på vores og naboers bekymringer vedrørende jagtstop ved Borris Skydeterræn. Denne imødekommelse fra Forsvarets side er afgørende, da det har haft betydelige konsekvenser for områdets lodsejere, siger Leif Hølledig Nørgaard, formand for Task Force Vildt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den hidtidige indførelse af jagtforbud på klovbærende havde store konsekvenser for de omkringliggende gårde, hvor flere landmænd og lodsejere indtil videre har oplevet skader på afgrøder for mere end 100.000 kroner om året, skriver Sagro.

Vildtflokke på 1.000 dyr smadrer afgrøder

Se også:

Vildtflokke på 1.000 dyr smadrer afgrøder

Forsvaret skriver derudover i deres høringsskrivelse at de ønsker at udforme en plan for bæredygtig krondyrsforvaltning som skal sendes i høring.

Task Force Vildt ser denne åbenhed og inddragelse som endnu et resultat af deres arbejde for at skabe dialog imellem lodsejere omkring området og Forsvaret.

- Denne sag understreger vigtigheden af at inddrage relevante parter i beslutningsprocessen. Det er positivt at se, at Forsvaret nu også planlægger at udarbejde en bæredygtig strategi for krondyrsforvaltning. Vi ser frem til at blive hørt i den kommende proces og værdsætter initiativet til at adressere denne problematik, udtaler Kåre Flye Andersen, der er næstformand i Task Force Vildt, til Sagro.

Holgers udgift til hegn på 350.000 kroner holder vildtet ude

Se også:

Holgers udgift til hegn på 350.000 kroner holder vildtet ude