Lyt til artiklen:

Minister: Landbruget gør nok for at sikre vildt ved høst

00:00
Hastighed: ???x
01:38

Hvert år ved høst er det en bekymring, om vildtet har gemt sine lam i afgrøden, som normalt er et godt gemmested. I maj og juni fødes der hver år over 100.000 rålam i Danmark, men Danmarks Jægerforbund anslår, at omkring en femtedel af dem mister livet til landbrugsmaskiner.

Droner redder rålam med fårefedt

Se også:

Droner redder rålam med fårefedt

I den forbindelse har Carl Valentin, ordfører for dyrevelfærd, fødevarer og landbrug for SF, stillet følgende spørgsmål til minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V):

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Mener ministeren, at det er rimeligt, at man for nuværende udelukkende anbefaler montering af sensorer på høstmaskiner med dokumenteret effekt til at kunne nedbringe de op mod 20.000 årlige drab på rådyrlam som følge af høsten, eller er ministeren enig i, at man bør indføre et generelt påbud om at anvende sådanne sensorer," spørger Carl Valentin.

I sit svar skriver ministeren, at erhvervet har en stor interesse i at undgå høstdrab af vildt.

"Idet, at der foruden den psykiske stresspåvirkning ved at køre et rålam over, også vil være et økonomisk tab ved at få blandet rester af det døde dyr med afgrøden."

Desuden supplerer ministeren med, at sensorer er et af flere virkemidler herunder køremønstre og skræmmemetoder.

"Jeg finder derfor, at det er tilstrækkeligt med anbefalinger af forskellige virkemidler til at undgå, at vildtet omkommer ved høst," konstaterer Jacob Jensen.

Stor succes med drone: Redder 16 rålam fra skårlæggeren på 30 hektar

Se også:

Stor succes med drone: Redder 16 rålam fra skårlæggeren på 30 hektar