Lyt til artiklen:

Netværk vil samle landbrugets 50 vigtigste

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Dansk landbrug har brug for, at de mest visionære ledere træder sammen og udvikler branchen indefra. Det mener virksomhedsrådgiveren Kurt Skovsted og advokat Caroline Louise Ørskov Ganzhorn fra Interlex Advokater, og derfor har de sammen med den tidligere erhvervsjournalist og Co-founder af Farmbrella Group, Jakob Tilma, stiftet selskabet Agro Leaders Network, hvor målet, i første omgang, er at samle 50 landmænd og leverandører i et nyt netværk, det skriver Agro Leaders Network i en pressemeddelelse.

- Agro Leaders Network er et netværk for professionelle landmænd og professionelle leverandører til landbruget. Vi har ingen ambitioner om at vokse til at blive flere hundrede medlemmer; vi er netværket for dem, der kan og vil noget, når vi træder sammen, siger Kurt Skovsted, der blandt andet som tidligere formand for Farmbrella Group har gjort sig mange erfaringer med at drive netværk i agrosektoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Efter mere end 20 år i branchen som professionelt bestyrelses- og gårdrådsmedlem, hvor jeg også har etableret flere netværk og erfa-grupper, kan jeg se, at behovet for et forum, hvor man kan drøfte seriøse virksomhedsmæssige og strategiske forhold har sin berettigelse, lyder det fra Kurt Skovsted.

Eksklusivt netværk

Caroline Louise Ørskov Ganzhorn har som jurist og advokat i mere end 20 år arbejdet med at gøre livet lettere for de danske landmænd, og hun tog initiativ til stiftelsen af Agro Leaders Network fordi hun gerne vil være med til at løfte dansk landbrug ind i fremtiden sammen med andre stærke personligheder, i et netværk, hvor fællesskabet er i centrum.

- Vi er et lille og eksklusivt netværk, der som udgangspunkt skal mødes fysisk to gange om året, men forhåbentlig får vi også skabt nogle nye, stærke relationer mellem mange af de ledende, fremsynede og professionelle kræfter i dansk landbrug. Der mangler i dag et forum, hvor de største kan samles og sætte retningen for fremtidens landbrug i Danmark, siger Caroline Louise Ørskov Ganzhorn.

Agro Leaders Network har ingen ansatte, og det er heller ikke planen, at der skal ansættes personale, for det er primært lysten til at udvikle sig sammen med andre, der skal drive netværket, og det gælder ikke mindst for de tre founders.

- Det skal holdes simpelt - vi skal inspirere, hjælpe og udvikle hinanden, og ikke skabe et bureaukratisk monster. Hvis vi i netværket bliver enige om, at der er behov for politisk handling, så tager vi selv kontakt til magthaverne, lyder det kontant fra Kurt Skovsted, som er i fuld gang med planlægningen af Agro Leaders Networks første arrangement, der finder sted i maj måned på Restaurant Feast på Aarhus Ø.