Lyt til artiklen:

Mangler du hjultræk? Så har Hydra Specma kittet til dig

00:00
Hastighed: ???x
02:26

Danske Hydra Specma dækker alle dine behov inden for hydraulik, og en af deres succesfulde produkter er det variable hjultræk, som allerede er monteret på flere velkendte mærker, kaldet HDS 2550-3000 akselstyring.

En markant forskel er, som mange måske ikke er klar over, at de rent faktisk kan købe kittet selv og montere det på deres egne vogne, gyllevogne, ja, alle køretøjer med aksler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hjultræk på vogne og ligende har vi kendt til i årtier, men den her løsning hvor den er variabel er ikke direkte nyt men det er kun danske HydraSpecma der har på market.

rich-media-2
Man kan vælge kun at købe selve træk-kittet som er koblet foran akslen hvis man selv har en aksel at sætte det på, eller købe aksel og det hele bygget på som her. Foto: Esben Henneberg.

- Vi har haft det på markedet i flere år, især hos ACJ Maskiners GreenLoader-vogn, hvor det har opnået en høj status som hjultræksvogn. Det er dog i virkeligheden et kit, som du kan købe og installere på dine egne aksler eller købe aksler med hos os, forklarer Flemming Nørgaard, der er applikationsingeniør hos Hydra Specma.

Mange andre hjultræk har to trin af gearing til hjultrækket, hvor oliestrømmen udløser et skift, og det olieflow kan føles mere mekanisk og fast. Ved at have et variabelt hjultræk opnår du derimod en jævn kurve fra start til slut og et træk, der fungerer kontinuerligt, uden at du direkte kan mærke, hvornår det aktiveres eller deaktiveres, fordi det har en auto-mode hvor den selv slår til og fra.

Isobus-hjultræk til de store, tunge vogne

Se også:

Isobus-hjultræk til de store, tunge vogne

- Ideen er, at du installerer det og derefter glemmer det, fordi det fungerer automatisk gennem styringen. Der er dog mulighed for at finjustere det ned til mindste detalje med en pc og vores program, hvis det ønskes, tilføjer Flemming Nørgaard.

En bemærkelsesværdig funktion, som Hydra Specma fremhæver, er, at det automatiske hjultræk kan passe sig selv. Derfor kan det være nyttigt selv i blandet terræn hvor det er fast underlag til blødt underlag og skiftende hastigheder. Der kan den selv finde ud af at indstille sig selv efter det. For eksempel i følsomme græsmarker, hvor det kan hjælpe med at mindske trykket i marken og ikke direkte fordi man mangler fremdrift fra hjultrækket, kan det virke som en 'støttepædagog', til at man ikke får revet spor op i græsmarken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hør den dybdegående forklaring om hvordan systemet er bygget op i videoen.

rich-media-5
Flowet kan køre op til 300 l/min og med 200 bar og i det spænd er den fleksibel. Farten spænder fra 0,5 km/t til 15 km/t hvor den selv kan finde ud af at slå til og fra. Foto: Esben Henneberg.