Lyt til artiklen:

Dalbo eksporterer kædeharve til Australien

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Powerchain skal ud over stepperne på Agritechnica, det er en af de ting som Knud Jepsen fra Dalbo forventer af Agritechnica. Men foruden den tyske messe er øjnene også rettet mod Australien.

- Jeg solgte jo fem i Danmark sidste år, og har satset på det dobbelte i år, men det har jeg ikke nået. Jeg havde selvfølgelig håbet på flere, men der er mange der træder vande i Danmark for tiden. Og vi har kørt uforskammet meget demo med den, siger Knud Jepsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prototypen af Powerchain, der nu har rundet 5000 hektar i Danmark, er netop blevet slutsolgt med garanti som en ny maskine.

- Og så har vi løbende lavet småjusteringer, som er kommet med på den. Så har vi ingen farisæermaskiner ude og køre, siger Knud Jepsen.

Han håber på at få flere Powerchain afsted på den tyske messe, og ifølge ham er den allerede taget godt imod i Tyskland, hvor der for nuværende er 40 i drift. Kædeharven laves i en model på 5,20 meter, 8 meter og 12 meter.

rich-media-2
Harven er inspireret af Kelly-harven, mens disc-princippet er inspireret af Bute. Foto: Theis Meilby Eriksen.

Eksport til Australien

Der er dog flere markeder for kædeharven end Danmark og Tyskland, og Knud Jepsen meddeler, at Dalbo også er ved at starte en eksport op til Australien, hvor kædeharver er velkendt teknologi.

- Jeg har en datter og svigersøn dernede, og de har selv en 12-meter Kelly, som de i hvert fald er klar til at bytte ud, siger Knud Jepsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var også Kelly-harven som Dalbo lod sig inspirere af. Kelly slog aldrig igennem på det danske marked, men det håber Dalbo at få Powerchain til. Selve disc-princippet er dog ikke inspireret af Kelly, men af en anden australsk producent - Bute.

- Det er faktisk manden bag Bute, som var med ovre ved Mejnerts Mølle, og se vores kædeharve det. Efter det besøg var han så begejstret, at han nu stopper med at lave sine egne 8-meter rammer, og så er der Dalbo-rammer på vej til ham, siger Knud Jepsen, og fortsætter:

- Det er fordi de andre producenter i Australien ikke kan køre så stærkt som vi kan. De strammer ikke kæderne nok, men der har vi hydraulikken.

Dalbos Powerchain kan trækkes med op til 20 kilometer i timen, men som alt andet fra Dalbo er Powerchain indstillet til mellem 12 og 14 kilometer i timen, som også er den hastighed Knud Jepsen anbefaler.

rich-media-4
Powerchain er blandt andet god til græsmarker. fortæller Knud Jepsen. Foto: Theis Meilby Eriksen.