Lyt til artiklen:

Kritiske andelshavere: Forandring i DC vigtigere end opgør med en mand, en stemme

00:00
Hastighed: ???x
03:26

De kritiske andelshavere, der tidligere på året holdt stormøde om Danish Crowns ledelsesmodel, er tilfredse med at slagterigiganten har igangsat en undersøgelse, hvor alle andelshavere spørges til deres holdning, det skriver de i en pressemeddelelse.

De har imidlertid en klar forventning om, at konklusionerne på undersøgelsen bliver offentliggjort på kredsmøderne i december, og varsler samtidig, at et opgør med "en mand, en stemme" ikke længere er et kardinalpunkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi mener, at nok er nok nu. Derfor tog vi initiativ til et stormøde i oktober, hvor cirka 350 landmænd, der tilsammen leverer mere end 50 procent af den samlede griseproduktion i DC, deltog. Her havde vi en god debat, og vi glæder os til at høre endnu mere om, hvad andelshaverne mener, når konklusionerne fra DC's undersøgelse er offentliggjorte, siger Peter Kjær Knudsen og Mads Rauff-Bjerre, der er talspersoner for initiativgruppen, der samtidigt understreger:

- Om forandringen ender med at føre til et opgør med "en mand, en stemme" er ikke så vigtigt for os. Der er som bekendt mange veje til Rom - og det væsentlige for os er ønsket om markant forandring i Danish Crown. Vejen dertil må vi sammen drøfte åbent og finde konsensus om, så alle andelshavere - store som små - kan se sig selv sammen i fremtidens Danish Crown. Vi mener, at vi er sammen om at skabe forandringen - og succeserne i fremtiden.

DC-krise samler andelshavere for første gang: Vi er bekymrede for fremtiden

Se også:

DC-krise samler andelshavere for første gang: Vi er bekymrede for fremtiden

Forandring kommer ikke af sig selv

Ifølge initiativgruppen er Danish Crown er ikke fulgt med tiden, og for eksempel har ejerstruktur ikke været drøftet i mere end ti år.

- Vi mener, at andelstanken lider i Danish Crown, og alt for meget handler om "slagteriet først". Men slagteriet eksisterer nu først og fremmest kun på grund af andelshaverne. Derfor er vi meget tilfredse med, at Danish Crown har sat en spørgeskemaundersøgelse, herunder 80 kvalitative interviews, i gang blandt andelshaverne. Og vi har en klar opfordring til Danish Crown om ikke at holde for længe på konklusionerne, siger Peter Kjær Knudsen og Mads Rauff-Bjerre.

Udskiftning og nye krav til vigtige poster

Forandring kommer først og fremmest med nye mennesker. Nye kompetencer og øget professionalisering af Danish Crown. Det starter i toppen ifølge initiativgruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der skal konkrete forandringer til. Vores formand har været i bestyrelsen i mere end 22 år - måske er tiden inde til, at han bliver skiftet ud. Også andre steder er det værd at se, om hele Danish Crown kunne have godt af nye personer om bordet. Og en åben og ærlig drøftelse af, hvad der egentlig skal til for, at man for eksempel kan vælges til kredsbestyrelserne og derigennem gå hele vejen til A/S-bestyrelsen, siger Peter Kjær Knudsen og Mads Rauff-Bjerre.

Så vidt initiativgruppen er orienteret, skal konklusionerne fra spørgeskemaundersøgelsen behandles på det kommende repræsentantskabsmøde i slutningen af november. Initiativgruppen imødeser offentliggørelse af konklusionerne på de kommende kredsmøder i december.

Svineproducenter indkalder til stormøde om ledelsen i Danish Crown

Se også:

Svineproducenter indkalder til stormøde om ledelsen i Danish Crown