Lyt til artiklen:

DC-krise samler andelshavere for første gang: Vi er bekymrede for fremtiden

00:00
Hastighed: ???x
03:37

Tirsdag klokken 14 rykker griseproducenter fra hele landet ind i et lokale på Bygholm Landbrugsskole. Her har en styregruppe indkaldt andelshavere i Danish Crown til stormøde om slagteriets ledelse, da de er bekymrede for slagteriets fremtid.

- Det er lige fra Seges Svin, vores avl, foderfremstilling følgeindustrien, der laver inventar og hjælpestoffer, der rammes, hvis det går Danish Crown dårligt. Så den her skude skal vendes og performe bedre, siger Peter Kjær Knudsen, der sammen med Mads Rauff-Bjerre er talsmænd for styregruppen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De to talsmænd melder om stor interesse for mødet; faktisk så stor, at Bygholm Landbrugsskole har flyttet mødet til et større lokale. Et konkret deltagerantal kan de dog ikke nærme sig, idet mødet er uden tilmelding, så flest muligt har mulighed for at deltage.

- Det interessante er, at det er første gang, at alle andelshavere har mulighed for at komme til samme møde og fælles diskutere slagteriets fremtid. Det engagement har været totalt fraværende, siger Peter Kjær Knudsen, der sammen med styregruppens 25 andre medlemmer mener, at der er behov for et sådant møde en gang om året.

Svineproducenter indkalder til stormøde om ledelsen i Danish Crown

Se også:

Svineproducenter indkalder til stormøde om ledelsen i Danish Crown

Centralt engagement

Centralt for styregruppen er netop engagementet.

- Vi vil gå fra passive leverandører, til aktive ejere, ved at få moderniseret og professionaliseret Danish Crown. Vi kommer ikke i mål med det tirsdag, men vi får taget hul på det, siger Mads Rauff-Bjerre, og Peter Kjær Knudsen erklærer sig meget.

Konkret er emnet for mødet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Vi skal have styrket vores repræsentantskab via et mere aktivt og moderniseret repræsentantskab, så der kan foretages et nødvendigt generationsskifte i AmbA-bestyrelsen?"

I følge de to talsmænd har styregruppen gennemgået bestyrelsen i slagteriet, og de har ikke kunnet finde ét medlem med produktionserfaring.

- Det er jo chokerende at se en bestyrelsesliste uden produktionserfaring. Der er ingen, der kan gå ind og kigge på, om det nu også er godt nok. Det er jo vores aktive ejerskab, og hvis vi skal have en moderne og professionel bestyrelse, er vi nødt til at have nogen ind med produktionserfaring, som kan sparre med direktionen, siger Peter Kjær Knudsen.

Målet for styregruppen og dens planer er, at få en bestyrelse, der kan samarbejde og have en dialog med direktionen ligeså vel som en bestyrelse, der kan holde direktionen skarp.

Udvalg skal styrke ejerrollen i Danish Crown

Se også:

Udvalg skal styrke ejerrollen i Danish Crown

Kærkomment forslag fra DC

Med noteringen i uge 39 udsendte Danish Crown en pressemeddelelse om, at Danish Crowns vedtægter og principper for selskabsledelse skal til gennemsyn i et nyt udvalg. Det er indholdet i et forslag som Danish Crowns AmbA-bestyrelse fremsætter på det førstkommende møde i Danish Crowns repræsentantskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det tiltag hilser styregruppen velkomment.

- Det er vi positive over, at der bliver nedsat et udvalg. Dog savner vi en tidshorisont, konstaterer Mads Rauff-Bjerre.

De to talsmænd ser dog frem til mødet, der lader til at blive velbesøgt. Jungletrommerne siger endda, at der vil være bestyrelsesmedlemmer fra slagteriet til stede på mødet, uden at det dog er bekræftet.

Ligeledes håber styregruppen på en god og konstruktiv debat om deres fælles slagteri på mødet, som er uden presse og andre, som ikke er andelshavere i Danish Crown.