Lyt til artiklen:

DC-formand trækker sig med øjeblikkelig virkning

00:00
Hastighed: ???x
03:04

På ryggen af de seneste dages debat i medierne stod det torsdag aften klart, at Erik Bredholt ikke længere havde bestyrelsens opbakning til at stå i spidsen for Danish Crown. Det skriver slagterigiganten i en pressemeddelelse.

I et interview med Finans tidligere på ugen, præsenterede Erik Bredholt flere forslag til ændringer i og omkring Danish Crown, hvilket ikke er faldet i lige god jord alle steder. Blandt andet bragte Finans i går en artikel med en bredside fra svineproducent Mads Rauff-Bjerre, som opfordrede Erik Bredholt til at trække sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvilket så skete få timer efter.

Svineproducenter kræver modernisering af DC

Se også:

Svineproducenter kræver modernisering af DC

Erik Bredholt afløses på posten af Asger Krogsgaard, der igennem en årrække har været næstformand for bestyrelsen i Danish Crown AmbA.

- For mig og den øvrige bestyrelse er det vigtigt, at vi følger den kurs, der er lagt og får ro om selskabet og til arbejdet med at finde den fremtidige ledelsesmodel for Danish Crown. Vi har en analyse på vej af andelsejernes visioner for og holdninger til Danish Crown, og det er tanken, at den analyse kan danne grundlag for den gennemgang af Danish Crowns vedtægter og principper for selskabsledelse, som et udvalg nedsat af det repræsentantskab forventes at skulle i gang med, lyder det fra Asger Krogsgaard i pressemeddelelsen.

rich-media-3
Asger Krogsgaard valgt som ny formand for Danish Crown AmbA. Pressefoto.

Erik Bredholt forlader Danish Crown efter næsten 12 år som formand. Formeldt valgte han selv at trække sig, fordi han, som tingene stod, ikke så nogen anden løsning.

- På mødet var det tydeligt, at den udbredte holdning i bestyrelsen var, at Danish Crown fremover er bedst tjent med en anden formand end mig. I min tid i både Danish Crowns repræsentantskab og bestyrelse har det altid været centralt for mig at tage de rigtige beslutninger for Danish Crown. Men nu var samarbejdet i bestyrelsen kørt fast, og så er det rigtige for Danish Crown, at jeg udtræder med øjeblikkelig virkning, udtaler Erik Bredholt i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Asger Krogsgaard er 56 år og valgt til Danish Crowns repræsentantskab i Vestjylland. Han driver en gård med både so-hold og slagtegrise ved Ringkøbing og leverer årligt omkring 70.000 slagtegrise til Danish Crown.

Han blev valgt ind i Danish Crowns repræsentantskab i midten af 90'erne og har siden 2003 været medlem af bestyrelsen i Danish Crown AmbA. Siden 2011 har han været næstformand, og sideløbende har han i en årrække været en del af Landbrug & Fødevarers formandskab.

Asger Krogsgaard er valgt til formand for Danish Crown AmbA og vil i første omgang være det frem til de ordinære valg til Danish Crowns repræsentant og bestyrelser i december måned i år. Han forventes ligeledes valgt til formand for Danish Crown A/S på det førstkommende møde og vil indtræde i en række tillidshverv i sin egenskab af formand for Danish Crown.