Lyt til artiklen:

Nyt mærke skal få flere til at vælge velfærd i køledisken

00:00
Hastighed: ???x
03:13

Interessen for at købe produkter med bedre dyrevelfærd er absolut til stede blandt de yngre forbrugere og børnefamilierne. Det viser Danish Crowns undersøgelser, men desværre bliver prisen ofte en stopklods ved køledisken.

Den vil Danish Crown og 365discount nu fjerne med den nye to-hjertede produktserie Danske Egnsgårde, som giver forbrugerne muligheden for at vælge kød med bedre dyrevelfærd til en skarp pris.- Det er helt afgørende for os, at vores kunder tør gå aktivt ind i arbejdet med at løfte dyrevelfærden, det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Både 365discount og vi i Danish Crown ser et stort potentiale, fordi vi med den nye serie nu både får øget opmærksomhed på dyrevelfærden, og prisen samtidig ligger på et niveau, hvor de fleste forbrugere kan være med, siger salgsdirektør for det danske marked i Danish Crown, Peter Bendixen.

Hos 365discount er lanceringen et vigtigt skridt i at kunne tilbyde forbrugerne et bredere udvalg af produkter, hvor der er gjort noget ekstra for dyrevelfærden.

- Det helt afgørende for os er, at vi nu giver forbrugerne bedre dyrevelfærd til en pris, hvor alle kan være med. Vi har samtidig valgt at lave en investering i, at prisen ikke skal være barrieren for at vælge bedre dyrevelfærd og går bredt ud med konceptet i alle vores op mod 370 365discount-butikker, siger Susanne Hegnbo, kommerciel direktør i 365discount.

Danske Egnsgårde kommer fra landmænd, der gennem en årrække har leveret grise og kalve til Danish Crown med to hjerter i den statslige dyrevelfærdsordning.

- Forbrugerne stiller fortsat højere krav, og den efterspørgsel følger vi som producenter selvfølgelig op på. Jeg er stolt af vores arbejde med dyrevelfærd, og derfor er jeg glad for, at det bliver understøttet med et koncept som Danske Egnsgårde, hvor forbrugerne kan købe vores to-hjertede produkter til en attraktiv pris, så vi i fællesskab kan løfte dyrevelfærden, siger Kristian Sørensen, der er andelsejer i Danish Crown og leverer to-hjertede kalve til blandt andet konceptet Danske Egnsgårde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danish Crown er Peter Bendixen glad for, at 365discount har været en engageret medspiller i udviklingen af Danske Egnsgårde, og netop derfor tror han på, at konceptet i et meget konkurrencepræget marked.

- Med konceptet Danske Egnsgårde kombineres kvalitet og bedre dyrevelfærd i et forsøg på at gøre det lettere for forbrugerne at vælge kød med højere dyrevelfærd, når de står ved køledisken. Konceptet er skræddersyet til 365discount, som virkelig har været aktive for at være med til at skabe et unikt produkt, siger Peter Bendixen.

Konceptet er fra starten af marts at finde i alle 365discounts butikker, hvor sortimentet vil bestå af fem varianter af to-hjertet grisekød. I løbet af foråret udvides koncepter med to produkter af to-hjertet, dansk kalvekød.