Lyt til artiklen:

Politiet har særligt fokus på grænseoverskridende tyverier

00:00
Hastighed: ???x
01:46

Dansk Politi har særligt fokus på tyveri af bildele og GPS-udstyr fra landbruget. Det fortæller Lasse Rasmussen, der er politikommissær ved Udlændingekontrolafdeling Vest, UK Vest, til Maskinbladet.

I oktober anholdt tysk politi en 28-årig Rumænsk mand med tre stjålne traktorer på en lastbil. Anholdelsen var led i en Europol-aktion mod organiseret grænseoverskridende kriminalitet, og det var altså i den forbindelse, dansk politi kunne advisere de tyske kolleger om den 28-årige rumæner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

28-årig rumæner anholdt for tyveri af værdifulde traktorer

Se også:

28-årig rumæner anholdt for tyveri af værdifulde traktorer

- Han nåede at komme ud af landet, inden vi kunne tage ham. Så er det godt, vi har så godt et samarbejde, siger Lasse Rasmussen, der oplyser at de tre traktorer er stjålet fra en maskinstation nær Herning i løbet af en nat.

Målet for Europol-aktionen er ikke som sådan landbrug, men generelt omrejsende kriminelle. I den forbindelse forsøger dansk politi også at få et samarbejde med rumænsk og litauisk politi, idet det ofte er derfra gerningsmændene kommer.

- Det er typisk østeuropæere der rejser mod nord og stjæler. Landbrug har ikke været det primære fokus, men det er et område det går meget udover, og vi kigger meget ind i det, fordi der bliver stjålet GPS-udstyr, siger Lasse Rasmussen og fortsætter:

- Det har vi absolut ekstra bevågenhed omkring. Teamet, jeg er leder af, kigger meget specifikt på tyveri af bildele og GPS-udstyr.

Europæisk samarbejde om GPS-tyverier: Udstyr i høj kurs på sort marked i Rusland

Se også:

Europæisk samarbejde om GPS-tyverier: Udstyr i høj kurs på sort marked i Rusland