Lyt til artiklen:

Ellemann-Jensen er færdig i politik: Min person skygger for Venstre og regeringen

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Fra i dag er Jakob Ellemann-Jensen ikke længere medlem af Folketinget. Han overlader sin plads til sin suppleant. Det betyder også, at han ikke længere er økonomiminister og vicestatsminister. Han forlader også sin post som formand for Venstre.

- Jeg har givet alt, hvad jeg havde i mig og også mere end det. Jeg må konstatere, at min person skygger for Venstres resultater i regeringen, og min person skygger for, at Venstre kan komme fremad igen, sagde Jakob Ellemann-Jensen på er pressemøde på Christiansborg i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han meddelte også, at han ikke genopstiller til formandsposten, når Venstre holder landsmøde i næste måned.

- Jeg stopper fuldstændig i dansk politik i dag, men jeg melder mig ikke ud af Venstre, og jeg melder mig ikke ind i et andet parti, sagde en tydelig bevæget Jakob Ellemann-Jensen på pressemødet.

Ellemann-Jensen trækker sig som formand for Venstre

Se også:

Ellemann-Jensen trækker sig som formand for Venstre

Han understregede, at hans stress-sygemelding ikke har haft indflydelse på beslutningen, og at han er glad for, at han vendte tilbage til politik efter sin sygemelding. Han lovede at tage ordentligt farvel med partiet og sine kollegaer ved landsmødet, hvor der også skal være formandsvalg.

- Tiden må vise, hvad fremtiden bringer. De næste måneder vil jeg bruge sammen med min familie. Jeg har savnet jer, og jeg glæder mig til at være mere sammen med jer, sagde Jakob Ellemann-Jensen.

Stephanie Lose og Troels Lund Poulsen overtager

Indtil Venstres landsmøde overtager Stephanie Lose det organisatoriske ansvar i Venstre. Troels Lund Poulsen overtager Ellemann-Jensens poster i regeringen. Dermed er han både vicestatsminister, forsvarsminister og økonomiminister.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse oplyser regeringen, at Ellemann-Jensen vil blive modtaget i afskedsaudiens på Amalienborg i dag klokken 13.00.

- Statsministeren har indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at forsvarsminister Troels Lund Poulsen udnævnes til vicestatsminister, økonomiminister og forsvarsminister. Troels Lund Poulsen vil indtil videre varetage disse ministerposter, står der.

Jakob Ellemann-Jensen har været formand for Venstre siden september 2019 og har været medlem af Folketinget siden 2011. Jakob Ellemann-Jensen har været vicestatsminister siden december 2022. Han er uddannet erhvervsjurist med en cand. merc.

Den 6. februar 2023 blev han sygemeldt med stress. Han vendte tilbage til sit arbejde i Folketinget den 1. august.