Lyt til artiklen:

Halvdelen af danskerne mener ikke, at en CO2-afgift må betyde lukkede landbrug

00:00
Hastighed: ???x
01:40

"Landbrugets CO2-aftryk skal reduceres markant af hensyn til miljøet, også selvom det vil resultere i nedlukning af danske landbrug".

Det har en Gallupmåling foretaget af analyseinstituttet Verian spurgt danskerne om på vegne af Berlingske, det skriver Berlingske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Svaret er, at 46 procent er overvejende uenige eller decideret uenige i det udsagn, mens 44 procent er enige eller overvejende enige. De resterende 11 procent har svaret "ved ikke".

Ser man på vælgere, som har stemt på SVM-regeringen, som insisterer på afgiften, er opdelingen 46 procent på den uenige side, mens også 46 procent placerer sig på den side, som er enige i udsagnet.

Og det overrasker Steffen Hjaltelin, som tidligere har været strategisk rådgiver i Venstre

- Særligt blandt borgerlige partier, men også blandt unge og sågar i hovedstadsområdet, mener store dele ikke, at en CO2-afgift må koste arbejdspladser eller nedlagte landbrug. Det matcher den velvilje, landbruget møder i andre europæiske lande, men det vil nok overraske en del københavnske meningsdannere og ngo'er, siger han til avisen.

Noget tyder også på at der internt i regeringen fortsat er knaster i samarbejdet om afgiften, og senest forsvandt regeringens indenrigspolitiske flertal, da Mads Fuglede forlod Venstre til fordel for Danmarksdemokraterne.

Regeringens flertal smuldrer på grund af varsel om CO2-afgift

Se også:

Regeringens flertal smuldrer på grund af varsel om CO2-afgift