Lyt til artiklen:

Regeringens flertal smuldrer på grund af varsel om CO2-afgift

00:00
Hastighed: ???x
02:03

Partihoppet fra Venstre til Danmarksdemokraterne kom som en bombe for Venstre - både i partitoppen og i baglandet.

- Jeg var meget imod regeringsdeltagelsen og mange af de beslutninger, der kom deraf. Den seneste beslutning om at pålægge landbruget en CO2-afgift er jeg helt uenig i. Og intet sted vil den beslutning ramme hårdere end i Vestjylland, skriver Fuglede på sin Facebook-profil med henvisning til, at det er netop hér, han er valgt til Folketinget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mads Fuglede er valgt i Vestjyllands Storkreds og var Venstres Udlændinge- og integrationsordfører frem til sit skifte fra et regeringsparti og til oppositionspartiet Danmarksdemokraterne.

Mads Fuglede skriver også, at det måske var det uundgåeligt, at det skulle komme hertil, men han håbede hele tiden, at Venstre ville finde tilbage til det borgerlige samarbejde og den borgerlighed, partiet var præget af, da han som dreng meldte sig under Venstres fane.

- Uanset hvilken vej, Venstre må vælge i fremtiden, så vil jeg aldrig glemme, hvor meget jeg holder af partiet - og i særdeleshed dets medlemmer. Mit brud med Venstre er udelukkende politisk, og Venstres folketingsgruppe rummer en lang række mennesker, som jeg holder meget af. Det gør jeg i dag, og det vil jeg også gøre i morgen, skriver han.

Udmeldingen fra Mads Fuglede efterlader SMV-regeringen uden et rent indenrigs flertal. Fremadrettet er regeringen afhængig af de nordatlantiske stemmer.

Også det tidligere Nye Borgerlige-medlem Kim Edberg Andersen skifter til Inger Støjbergs parti, der med de to nye medlemmer tæller 16 mandater i Folketinget.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skifter bare ét medlem af Venstre, Socialdemokratiet eller Moderaterne til et parti i oppositionen, så må regeringen gå af, skriver BT og kalder i dag for en meget sort tirsdag for SVM-regeringen.